ένα δωμάτιο για δυο

Η Σοφία περιμένει σύντομα το νέο μέλος της οικογένειας, έναν μπέμπη. Το παιδικό δωμάτιο διαστάσεων 4Χ4 θα πρέπει να φιλοξενήσει τον μικρούλη μαζί με την μεγαλύτερη αδελφή του που σήμερα είναι 8 ετών. Το δωμάτιο τώρα έχει κίτρινο και φούξια χρώμα στους τοίχους, υπάρχει ένα παιδικό κρεβάτι σε ροζ-μωβ μια σιφονιέρα λευκή με ξύλινες λεπτομέρειες και η κούνια του μπέμπη είναι στα ίδια χρώματα.

Από τις φωτογραφίες που μου έστειλε η Σοφία είδα αρχικά την ντουλάπα του δωματίου σε έντονο καφέ – κόκκινο ξύλο κερασιάς. Πρωταρχικός μας στόχος θα είναι να μην αισθανθεί η μεγαλύτερη αδελφή του μπέμπη ότι ¨χάνει¨ το δωμάτιο της, αλλά να το δει σαν μια ανανέωση. Μπορείς να συνδυάσεις χρώματα όπως το πράσινο και το γκρι για ένα ουδέτερο χρώμα, και το φούξια και το σιέλ για να οριοθετήσεις τις περιοχές και για να δημιουργήσεις στο δωμάτιο μια ξεχωριστή γωνιά για το κάθε παιδί.

Η διαρρύθμιση του χώρου………

Για να διαχωρίσεις την μεριά της κόρης σου με αυτήν του μπέμπη που θα βάλεις την κούνια μπορείς ενδιάμεσα να τοποθετήσεις μια χαμηλή βιβλιοθήκη, που θα χρησιμέψει και για την αποθήκευση των παιχνιδιών, μην ξεχνάμε να τοποθετούμε πάντα τις λάμες ασφαλείας στις βιβλιοθήκες μέσα στα παιδικά δωμάτια !!! Επίσης μπορείς απλά να τοποθετήσεις στον τοίχο είτε κάδρα διαφορετικού χρώματος, ή ακόμα και να βάλεις τα ονόματα τους πάνω από το κρεβάτι του καθενός.


Τα χρώματα……………..

Η ντουλάπα είναι αυτή που κυρίαρχει στο δωμάτιο, δυστυχώς το καφέ-κόκκινο της κερασιάς δεν μας βοηθάει να χρησιμοποιήσουμε έντονα χρώματα στους τοίχους. Θα σου πρότεινα στο τοίχο που ακουμπάει επάνω στην ντουλάπα και τώρα είναι σε χρώμα έντονο ροζ – φούξια, να γίνει ένα ανοικτό γκρι και να δώσεις χρώμα με τα διακοσμητικά. Γενικά να προτιμήσεις τα παστέλ χρώματα για τους τοίχους,  και για να δώσεις έναν πιο έντονο τόνο χρησιμοποίησε χρώματα και σχέδια έντονα στα υφάσματα του δωματίου, στην κουρτίνα, στα χαλιά και στα καλύμματα των κρεβατιών.

Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το πράσινο και σιέλ και το γκρι στους τοίχους του δωματίου και να “ντύσεις” τον χώρο με υφάσματα και αξεσουαρ στο αγαπημένο χρώμα της κόρης σου το ροζ – φούξια. Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμες οι διακοσμητικές μου συμβουλές, καλή επιτυχία !!!!

1 Comment on ένα δωμάτιο για δυο

  1. Σοφία
    November 19, 2012 at 20:32 (7 years ago)

    Σ ευχαριστώ πάρα πολύ!! Μου άρεσαν οι ιδέες σου κ νομίζω θα τις υιοθετήσω!!
    Θα σου στείλω φωτο όταν θα προχωρήσω με τις αλλαγές!

Leave a Reply