Little tips4 mommy

little deco4 mommy

 

Οργανώστε τις δραστηριότητες των παιδιών

Last modified on 2014-01-24 11:23:06 GMT. 2 comments. Top.

organosi-spitiou-paidika

Θα έχετε διαπιστώσει ότι όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερα πράγματα, που έχουν να κάνουν κυρίως με τις δραστηριότητες των παιδιών, συσσωρεύονται στο σπίτι σας. Το καταδικασμένο και συχνά το πιο άχαρο δωμάτιο του σπιτιού είναι ο χώρος μπροστά από την κεντρική είσοδο. Αναγκαστικά εκεί θα αφήνουμε τις τσάντες μας για να τις ξαναπάρουμε φεύγοντας μηπως και ξεχάσουμε κάτι. Προσωπικά με ένα 2χρονο παιδί έχουμε ήδη τσάντα για το σχολείο, τσάντα για την βόλτα και ας μην αναφέρω το πατίνι με όλα τα αξεσουάρ … κράνος + επιγονατίδες . Ευτυχώς το ποδήλατο έχει βρει την θέση του κάτω από της σκάλα!

organosi-spitiou-paidika-kalathia organosi-spitiou-paidika1

Και όχι πείτε μου είναι σπίτι αυτό; Η πρώτη εντύπωση όταν μπαίνεις σε ένα σπίτι είναι και αυτή που σου μένει. Αν λοιπόν δεν έχετε οργανωθεί ακόμη ή απλά δεν έχετε αυτόν τον extra χώρο για να τακτοποιήσετε όμορφα και ωραία τις δραστηριότητες των παιδιών, σήμερα θα δούμε ωραίες και απλές λύσεις !!!

Τα βασικά κομμάτια που θα χρειαστείτε είναι ένα έπιπλο – κονσόλα, καλάθια που ταιριάζουν με την αισθητική του χώρου σας … πάντα επιλέγω ψάθινα … και κρεμάστρες για τον τοίχο. Εάν δεν έχετε χώρο για έπιπλο περιοριστείτε σε καλάθια & κρεμάστρες. Επιπλέον θα χρειαστείτε ταμπελίτσες για να σημειώσετε τι τοποθετείτε σε κάθε καλάθι και είμαστε έτοιμες. Χωρίστε στα καλάθια τις δραστηριότητες κάθε μια μόνη της, για παράδειγμα,  προπόνηση ποδοσφαίρου ή τα μαθήματα μπαλέτου την κόρης σας. Σε κάθε καλάθι θα βάλετε τις τσάντες και τα αξεσουάρ που αντιστοιχούν. Έτσι κάθε φορά θα ξέρετε που έχετε τα σωστά πράγματα και ο χώρος σας θα είναι πάντα τακτοποιημένος και όμορφος !!! Επιπλέον θα εξοικονομήσετε χώρο στο παιδικό δωμάτιο αλλά και από τις ντουλάπες. Εύκολα και απλά θα έχετε οργανώση τον χώρο σας και όλα θα είναι τακτοποιημένα και όμορφα. Μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν, καλό ΣΚ !!!

organosi-spitiou-designboard

 

Οργανώστε το γραφείο σας με έναν στιλάτο πίνακα

Last modified on 2013-11-08 09:48:30 GMT. 7 comments. Top.

DIY OFFICE BOARD

Σε όλα τα σπίτια υπάρχει πλέον μια μικρή γωνιά που ονομάζουμε το γραφειάκι μας, τις περισσότερες φορές γίνεται ο κακός χαμός αφού μαζεύονται χαρτιά με υποχρεώσεις, λίστες με ψώνια και ένα σωρό “post it” με δουλειές που θα πρέπει να γίνουν. Στην δική μου γωνιά, έχω ήδη αφήσει ένα κενό πάνω από το γραφείο, και ψάχνω όμορφες ιδέες για να το μετατρέψω σε έναν ωραίο χρωματιστό πίνακα ανακοινώσεων. Η Haeley παρουσιάζει στο designimprovised μια ωραία, και αρκετά εύκολη και οικονομική μετατροπή ενός απλού πίνακα ανακοινώσεως από φελλό σε ένα στιλάτο πίνακα για την οργάνωση του γραφείου της.

Diy materials home office

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή την κατασκευή μπορεί να τα έχετε ήδη στο σπίτι σας, εάν όχι, το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 10-15 ευρώ. Οπότε, χρειαζόμαστε ένα πίνακα από φελλό, ένα κομμάτι ύφασμα, πινέζες σε χρυσό ή άλλο χρώμα και ένα συρραπτικό πιστόλι. Ξεκινάμε λοιπόν.

DIY PINAKAS GRAFEIOY

Κόβουμε το ύφασμα αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 10εκ. για να μπορεί να γυρίσει και να αγκαλιάσει τον πίνακα (εικ.1). Διπλώνουμε το ύφασμα και με το συρραπτικό πιστόλι το στερεώνουμε περιμετρικά (εικ.2). Πιάνουμε τις γωνίες με το ύφασμα που περισσεύει προσεκτικά, και στερεώνουμε το ύφασμα με προσοχή να μην εξέχει πολύ, γιατί μετά όταν κρεμάσουμε τον πίνακα δεν θα έχει καλή εφαρμογή (εικ.3,4). Στερεώνουμε ομοιόμορφα και τις τέσσερις γωνίες. Ο πίνακας είναι σχεδόν έτοιμος, τώρα τον γυρνάμε από την καλή και τοποθετούμε περιμετρικά τις πινέζες (εικ.6).

Μπορείτε να τον τοποθετήσετε πάνω από το γραφείο σας, σε κάποια γωνιά της κουζίνας και φυσικά, μην ξεχνάμε και το παιδικό δωμάτιο. Κρεμάστε τις λίστες με τα ψώνια, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σχολείου και ότι άλλες εκκρεμότητες έχετε. Πως σας φαίνεται λοιπόν; 

Τα γλυκά μου παπουτσάκια

Last modified on 2013-11-01 12:08:47 GMT. 7 comments. Top.

hemnes-after

Σαν γυναίκες ένα θεματάκι  με τα παπούτσια το έχουμε, προχθές διάβαζα ένα post που ανέβασε η Μαμά Μάχη στο mommasdailylife.blogspot.gr για τα φετίχ της Ταλιμπανούλας της. Υπάρχει μεγαλύτερο φετίχ από τα παπούτσια; Πρόσφατα συζήταγα με μια φίλη τα γνωστά θέματα οργάνωσης, δεν με χωράει το σπίτι μου, ΄τώρα που ήρθαν τα παιδιά και έχουν γεμίσει οι ντουλάπες πράγματα, με τα παπούτσια τι θα γίνει;΄ Έτσι έκατσα και βρήκα κάποιες προτάσεις και για εμάς τις μανούλες που όλοι μέρα τρέχουμε, δίνουμε προτεραιότητα στην οικογένεια μας και θέλουμε το σπίτι μας να είναι πάντα όμορφο !!! Αφιερωμένο στις μανούλες λοιπόν!!!

Μου έχει τύχει πολλές φορές όταν αναφέρω τη λέξη παπουτσοθήκη σε φίλους & πελάτες να αντικρίζω μια γκριμάτσα όχι ιδιαίτερα όμορφη. Οι περισσότερες έχουν στο μυαλό τους κάτι παλιά ντουλαπάκια σε αποχρώσεις του ξύλου, που συνήθιζαν οι μαμάδες μας να βάζουν στα μπαλκόνια και να τα γεμίζουν παπούτσια. Σας έχω νέα λοιπόν, η οργάνωση & η αισθητική μπορούν να γίνουν φίλες. Σίγουρα στο σπίτι σας θα έχετε σημεία που έχουν μείνει άδεια γιατί δεν υπάρχει ο απαραίτητος  χώρος για να μπει ένα κανονικό έπιπλο. Συνήθως στην είσοδο, στην υποδοχή ή στον διάδρομο προς τα υπνοδωμάτια.

hemnes-after2

Αυτές τις γωνιές λοιπόν μπορούμε να τις διακοσμήσουμε και να τις μετατρέψουμε σε κάτι όμορφο. Είπαμε η οργάνωση και η αισθητική μπορούν να γίνουν φίλες. Βρήκα ένα διακριτικό και μαζεμένο έπιπλο, που μπορεί να τοποθετηθεί σε πολλά σημεία μέσα στο σπίτι αφού έχει μόνο 22εκ βάθος. Η παπουτσοθήκη του IKEA της σειράς Hemnes, πιστεύω ταιριάζει στα περισσότερα σπίτια αφού έχει ένα διακριτικό και σικάτο look. Βγαίνει σε δύο διαστάσεις με τέσσερα & δύο ντουλάπια αντίστοιχα. Μπορεί κάλλιστα να τοποθετηθεί στην είσοδο του σπιτιού και διακοσμώντας τον τοίχο με ένα καθρέφτη και μικρά καδράκια να αλλάξετε την είσοδο του σπιτιού σας, κερδίζοντας χώρο για τα παπούτσια. Πως σας φαίνεται λοιπόν; 

IKEA-HEMNES-from-catalogue

decor-shoes-ideas

Leave a Reply