προτασεις διακοσμησης

Οργανώστε το παιδικό δωμάτιο

Last modified on 2015-10-11 06:47:11 GMT. 1 comment. Top.

 Tips_decor_kidsroom

Η οργάνωση και η τακτοποίηση του παιδικού δωματίου είναι μια πρόκληση για όλες τις μαμάδες, ειδικά όταν τα παιχνίδια είναι περισσότερα από τον χώρο που μπορούμε να διαθέσουμε, εάν υπολογίσουμε ότι τις περισσότερες φορές ένα παιδικό υπνοδωμάτιο φιλοξενεί δυο αδέλφια το πρόβλημα μεγαλώνει. Ευτυχώς υπάρχουν λύσεις και μπορούμε να ξεχωρίσουμε και να κατηγοριοποιήσουμε τα παιχνίδια δημιουργώντας ταυτόχρονα μικρές γωνιές για παιχνίδι, μέσα στον παιδικό δωμάτιο. Δείτε περισσότερα tips στην στήλη του littledeco που φιλοξενείται στο αγαπημένο blog όλης της οικογένειας daddy-cool.gr

 

Παιδικά έπιπλα γραφείου

Last modified on 2015-10-11 06:51:07 GMT. 2 comments. Top.

603-789-thickboxΤο κουδούνι χτύπησε και επίσημα σήμερα Δευτέρα και πλέον κάθε κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του. Είναι εβδομάδα προσαρμογής και οργάνωσης, για μικρούς και μεγάλους και μέσα στα απαραίτητα ψώνια της σεζόν έχουμε και την δημιουργία ενός παιδικού γραφείου. Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε μια μικρή εισαγωγή με ένα θέμα για το χώρο μελέτης που φιλοξένησε το daddy-cool.gr. Φέτος έχω την χαρά να συνεργάζομαι με ένα μοναδικό blog για όλη την οικογένεια. Δέχτηκα αρκετά μηνύματα για προτάσεις επίπλων, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αμέτρητα !!! Έτσι συγκέντρωσα κάποιες λίγες επιλογές που μου χτύπησαν στο μάτι.

Μην ξεχνάτε πάντα να μετράτε τον χώρο που έχετε και να αγοράζετε βάση των πραγματικών σαν αναγκών. Καλό είναι το παιδί να συμμετέχει στην επιλογή αφού στο τέλος της ημέρας είναι ένα έπιπλο που θα χρησιμοποιήσει το ίδιο. Προσωπικά, επιλέγω πάντα με βάση την άνεση και την λειτουργικότητα, και όλα αυτά σε συνάρτηση με την τιμή. Καλή Σχολική χρονιά λοιπόν !!!

603-789-thickbox

πηγή
841

πηγή8448

πηγή11011

πηγή

yakut1

πηγή

0 (1)

πηγή
0

πηγή

0 (2)

πηγή

0 (3)

πηγή0 (4)

πηγήepiplo-grafeiou (1)

πηγή

Επιλέξτε βρεφικά έπιπλα με ασφάλεια

Last modified on 2015-09-04 07:02:00 GMT. 6 comments. Top.

safety_brefikaepipla

Ένα από τα πρώτα θέματα που μας απασχολεί όταν φτιάχνουμε ένα βρεφικό δωμάτιο είναι η ασφάλεια μέσα στον χώρο. Πολλές φορές οι κίνδυνοι δεν είναι ορατοί για αυτό θα πρέπει να γνωρίζετε τι να προσέξετε όταν επιλέγετε τα βρεφικά έπιπλα. Για τα βρεφικά και παιδικά έπιπλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθιερώσει συγκεκριμένες προδιαγραφές. Συγκεκριμένα Οι προδιαγραφές για τα παιδικά είδη ύπνου είναι οι εξής:

1. Το παιδικά/βρεφικά κρεβατάκια πρέπει να διαθέτουν εξομαλυσμένες και στρογγυλεμένες άκρες.

2. Τα κάγκελα στα βρεφικά να απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 6 εκατοστά και να έχουν ύψος που ξεπερνά τα 50-60 εκατοστά (για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να σφηνώσει το μωράκι ανάμεσα ή να πέσει).

3. Οι αρμοί (εσωτερικές ενώσεις) στα έπιπλα πρέπει να είναι μεταλλικοί. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η στερεότητα και η διάρκεια.

4. Όλα τα μέρη των επίπλων πρέπει να αποτελούνται από μασίφ ξύλο.

5. Όλα τα χρώματα που χρησιμοποιούνται δεν πρέπει να περιέχουν μόλυβδο ή άλλες τοξικές ουσίες.

Συγκεκριμένα:

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

1. Έπιπλα                         ΕΝ 716-1 και ΕΝ 716-2

2. Πάρκα                          ΕΝ 12227-1 και ΕΝ 12227-2

3. Καρεκλάκια φαγητού  ΕΝV 1178-1 και ENV 1178-2

4. Μπανάκια                    ΕΝ 12221-1 και ΕΝ 12222-2

Τέλος, οι βρεφικές κούνιες με πτυσσόμενο κάγκελο έχουν απαγορευτεί. Το CPSC (Consumer Product Safety Commission) έθεσε νέες προδιαγραφές για την ασφάλεια των βρεφικών κούνιων, βάσει των οποίων όλες οι κούνιες πρέπει να έχουν σταθερά πλαϊνά τοιχώματα, μεταξύ των άλλων προδιαγραφών, αφού μπορεί να εγκλωβίσει το βρέφος ή μέρος του σώματος του.

Με προσοχή λοιπόν αγοράζουμε την βρεφική κούνια επιλέγοντας κάτι που ταιριάζει στις ανάγκες μας αλλά και στην αισθητική μας χωρίς όμως να ξεχνάμε την ασφάλεια. Στα επόμενα post θα δώσουμε έμφαση στην ασφάλεια για να ενημερωθούμε και να μπορούμε να ψωνίζουμε συνειδητά. Φιλιά πολλά !!!

Προτάσεις για χρώμα !!!

Last modified on 2015-06-21 15:43:46 GMT. 2 comments. Top.

Combo_colours

Οι χρωματικοί συνδυασμοί μπορεί να αποδειχτούν μεγαλύτερη πρόκληση από ότι είχαμε φανταστεί. Τα χρώματα που μας αρέσουν και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε δεν μας βγαίνουν πάντα έτσι όπως τα είχαμε στο μυαλό μας. Ένας βασικός λόγος είναι γιατί πολύ απλά δεν κοιτάμε το σύνολο του χώρου που θέλουμε να διακοσμήσουμε και συνήθως επιλέγουμε μεμονωμένα. Σκέφτηκα να δημιουργήσουμε μερικούς χρωματικούς συνδυασμούς που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε ένα βρεφικό δωμάτιο, αφορμή το μήνυμα από έλαβα από την Έλενα που σύντομα θα γίνει μαμά σε ένα κοριτσάκι.

Αυτό που την απασχολεί είναι η επιλογή της κούνια, αφού η απόχρωση είναι σε ξύλο και συγκεκριμένα το HONEY OAK που βγάζει ένα γλυκό μελί. Αυτό που θα πρόσεχα πρώτα από όλα είναι εάν το ξύλο κοκκινίζει αρκετά να αποφύγω χρώματα που έχουν σαν βάση του το κόκκινο για να μην το ενισχύσω περισσότερο. Θα προτιμούσα έναν πιο ψυχρό συνδυασμό για να ισορροπήσω  λίγο το έντονο ζεστό του ξύλου. Έτσι έφτιαξα δυο συνδυασμούς που αφορούν τα χρώματα που μπορούμε να συνδυάσουμε σε τοιχοποιία, λευκά είδη και διακοσμητικά όταν θέλουμε να διακοσμήσουμε ένα βρεφικό ή και παιδικό δωμάτιο. Και στις δύο περιπτώσεις το βασικό χρώμα που τοποθετούμε στον τοίχο είναι το τελευταίο με την ένδειξη wall , και δεν είναι άλλο από το αγαπημένο μου γκρι, Θεωρώ πως το γκρι εξισορροπεί όλες τις αποχρώσεις και δίνει την τέλεια βάση για έναν χώρο με άποψη και στυλ. Εάν σας απασχολεί η σωστή απόχρωση μπορείτε να δείτε μια παλιότερη ανάρτηση μου με θέμα ¨Η σωστή απόχρωση του γκρι¨.

Το combo, purple love αφορά δωμάτια για κοριτσάκια. Eνώ η lemon kiss μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αγορίστικα δωμάτια. Και στις δυο περιπτώσεις έχουμε φωτεινά και ζωντανά χρώματα που δίνουν στο δωμάτιο μια φρέσκια νότα. Εσείς πιο θα επιλέγατε; Εγώ πάντως ακόμα το σκέφτομαι…..

Combo_colours Combo_colours1

Βρεφικό δωμάτιο για αγοράκια

Last modified on 2015-04-21 16:43:13 GMT. 4 comments. Top.

c3a24a8d92f15a225a902a50f10cfb67

Ο κόσμος σε περιμένει … τόσο αισιόδοξο, γεμάτο ελπίδα και εικόνες. Ο κόσμος είναι για τα παιδιά μας, αυτά τον κάνουν καλύτερο και μας γεμίζουν ελπίδα και αγάπη. Με αυτή την διάθεση ετοιμάζουμε και εμείς το βρεφικό δωμάτιο, ο πρώτος χώρος που θα φιλοξενήσει το νεογέννητο. Από εκεί θα λάβει τα πρώτα του ερεθίσματα, χρώματα, φως και νέα συναισθήματα. ‘Ίσως για αυτό και δίνουμε τόση ενέργεια στην διακόσμηση για το πρώτο του δωμάτιο, θέλουμε απλά όλα να είναι τέλεια. Τέλεια και μοναδικά όπως και το κάθε μωράκι. Όλα αυτά από μια εικόνα “the world awaits” !!!  και εμείς μαζί σου…

Ο παγκόσμιος χάρτης είναι ο χάρτης σου, ο οδηγός σου το μέλλον σου και εμείς απλά σου δίνουμε το στίγμα. Αφιερωμένο σε όλα τα μπεμπάκια και πιο πολύ σε έναν μπέμπη που περιμένουμε με αγωνία να εμφανιστεί, εκεί κάπου στα μέσα του καλοκαιριού για να δώσει χαρά στους γονείς του, δυο νέους γονείς που πραγματικά δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει, χαχαχαχα τους τα λέω όπως μου τα έλεγαν και εμένα. Η βιωματική όμως είναι η καλύτερη μέθοδος τελικά. Πιλότος ο μπαμπάς, ταξιδιάρα ψυχή η μανούλα/φίλη/αδελφή μου τι άλλο θα μπορούσαμε να φτιάξουμε από ένα ταξιδιάρικο δωμάτιο.

Η ιδέα του παγκόσμιου χάρτη δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά πάντα μας αρέσουν οι διαφορετικοί τρόποι που μπορούμε να εισάγουμε με την διακόσμηση του δωματίου τα χρώματα και παράλληλα την γνώση. Αρχικά η τοποθέτηση του ίδιου του χάρτη σαν φόντο πίσω από την κούνια, δίνει στον χώρο άλλη διάσταση, παράλληλα μπορούμε να τοποθετήσουμε μικρότερα μέρη από τον χάρτη σε κάδρα κρεμασμένα στον τοίχο. Χαλιά, και υφάσματα θα ολοκληρώσουν την διακόσμηση του δωματίου σε μπλε/σιέλ που μας αρέσει και μας ηρεμεί. Αφιερωμένο λοιπόν !!!

world_map_nursery (1) world_map_nursery (2) world_map_nursery (3) world_map_nursery (4) world_map_nursery (5) world_map_nursery (6) world_map_nursery (7) world_map_nursery (9)0c79e472aa4ae65da220da4487dace1c 9cc34d84451a8420801665c8f9225396

Γαλάζιο στο βρεφικό δωμάτιο

Last modified on 2015-03-03 08:41:41 GMT. 7 comments. Top.

blue_girly

Για να διακοσμήσουμε έναν χώρο και να έχουμε ένα πρωτότυπο και φρέσκο αποτέλεσμα, θα πρέπει να σκεφτούμε λίγο έξω από τα τετριμμένα. Ειδικά όσο αναφορά το βρεφικό δωμάτιο οι επιλογές  πάντα μας οδηγούν σε μπλε για αγόρι, και ροζ για κορίτσι. Και η αλήθεια βρίσκετε πάντα κάπου στην μέση, αφού οι αποχρώσεις του ροζ είναι πάντα ευπρόσδεκτες και  το μπλε είναι must σε ένα αγορίστικο δωμάτιο. Σήμερα λοιπόν είπα να τα συνδυάσουμε να δούμε τι θα βγάλουμε.

Η ‘soon to be’ μαμά Ελευθερία, επέλεξε ένα γαλάζιο για τον τοίχο του βρεφικού δωματίου επειδή είναι ένα χρώμα που την ηρεμεί. Το ιδιαίτερο σε αυτήν περίπτωση είναι ότι το δωμάτιο προορίζετε για μια μπέμπα. Μου άρεσε η επιλογή της για πολλούς λόγους, αρχικά ακολούθησε το ένστικτο της, το τόλμησε και το αποτέλεσμα, πιστέψτε με θα την δικαιώσει!!!

Τα έπιπλα τα επέλεξε σε λευκό και συμφωνώ απόλυτα, σίγουρα θα ταίριαζαν και σε ξύλο σε φυσικές αποχρώσεις. Και έρχεται το θέμα της διακόσμησης, τι να επιλέξουμε για να δώσουμε ένα κοριτσίστικο look, σε ένα δωμάτιο με γαλάζιο τοίχο;

fabric

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία στην διακόσμηση είναι τα υφάσματα, μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν έναν χώρο και να δώσουν το κάτι ξεχωριστό στον χώρο. Για την περίπτωση της Ελευθερίας, θεωρώ ότι ένα ύφασμα με έντονα patterns, γεωμετρικά ή κάποιο έντονο μοτίβο θα δώσει στυλ και άποψη. Τα υφάσματα αφορούν την κουρτίνα, το χαλί αλλά και τα λευκά είδη, ή την προίκα του μωρού. Παλιότερα συνήθιζαν να τα ‘κομποζάρουν’ ή το combo, όπως λένε δηλαδή να επιλέγουν ένα ή περισσότερα σχέδια που τα εφάρμοζαν σε όλη την προίκα.  Το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα ωραίο γιατί είναι μονότονο και κουραστικό, πρέπει να τα ζυγίσεις και να δώσεις μια ισορροπία στον χώρο. Βρήκα κάποια δείγματα από το etsy.com για τα υφάσματα, γεωμετρικά με έντονο ροζ φούξια. Μπορείς να συνδυάσεις περισσότερα από ένα σχέδια, για παράδειγμα το πολύχρονο chevron μπορείτε να συνδυάσετε σε μονόχρωμα κίτρινο και πορτοκαλί για μαξιλάρια, μια ποδιά στην κούνια αλλά και στα διακοσμητικά.

accessories

decorasylum

Τέλος τα διακοσμητικά αντικείμενα είναι αυτά που θα δώσουν το τελικό στυλ στον χώρο. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σας παρουσιάσω κάποιες δημιουργίες της Δήμητρας, από το αγαπημένο πλέον σε όλους decorasylum.blogspot.gr. Πρωτότυπες δημιουργίες για να διακοσμήσετε το βρεφικό δωμάτιο και όχι μόνο. Για το σημερινό θέμα μας επέλεξα ένα φτερό, ζωγραφισμένο με μελάνι στο χέρι στο φούξια. Έχω αναφέρει πολλές φορές πως δεν χρειάζεται ένα βρεφικό/παιδικό δωμάτιο να είναι γεμάτο με πριγκίπισσες και αρκουδάκια, σίγουρα το δωμάτιο φτιάχνετε για ένα παιδί αλλά πιστέψτε με, με τα παιχνίδια και την παρουσία του παιδιού το δωμάτιο ‘’γλυκαίνει’’ από μόνο του !!! Φιλιά πολλά !!!

36b6e1d7a6de330691c044c780cd206e

a3504206de1986cb3c423d455ed6034e b2c728736fec680655169c2b66c06d10 d594964087f72dd92088ce55b6af9576

Γκρι – Η σωστή απόχρωση για το βρεφικό δωμάτιο

Last modified on 2015-02-12 11:14:04 GMT. 8 comments. Top.

AquaBoy-Nursery (1)Όσο περνάει ο καιρός τόσο χαίρομαι που πήρα την απόφαση να δημιουργήσω το littledeco. Θυμάμαι ήταν Ιανουάριος του 2012 όταν έγραψα το πρώτο μου post, σήμερα 3 χρόνια μετά έχω γνωρίσει τόσους υπέροχους ανθρώπους, και τόσα γλυκά μωράκια που οι μέρες μου γεμίζουν με χαρά και πολλά χαμόγελα. Δέχομαι αρκετά emails με αγωνίες και ερωτήσεις και πλέον μέσα από αυτά προσπαθώ να δίνω λύσεις και προτάσεις. Έτσι και σήμερα θέλω να συνδυάσω την παρουσίαση ενός βρεφικού δωματίου για έναν μικρό μπόμπιρα, με τις ερωτήσεις που μου έστειλε η μαμά Κατερίνα για την δημιουργία του δικού της βρεφικού δωματίου.

Η Κατερίνα αγαπάει το γκρι και θέλει να συνδυάσει τυρκουάζ διακοσμητικά. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες ερωτήσεις που δέχομαι είναι για το γκρι, βρεφικό δωμάτιο. Καταλαβαίνω ότι σας αρέσει, αλλά ταυτόχρονα σας απασχολεί η σωστή απόχρωση. Δεν θέλουμε να σκοτεινιάσει τον χώρο και θέλουμε να το συνδυάσουμε με τα σωστά χρώματα για να το αναδείξουμε. Έτσι πήρα το θάρρος να σας προτείνω κάποιες αποχρώσεις που ταιριάζουν σε όλα τα δωμάτια μικρά, μεγάλα φωτεινά ή σκοτεινά. Οι αποχρώσεις της Benjamin moore είναι αυτές που με έχουν κερδίσει και πάντα τα προτείνω ανεπιφύλακτα καθώς το αποτέλεσμα με δικαιώνει πάντα !!! Η ποιότητα eggshell αφορά την γυαλιστερή ποιότητα που μας επιτρέπει να καθαρίζουμε την επιφάνεια του τοίχου, χωρίς να έχουμε φθορές. Οι αγαπημένες μου αποχρώσεις; Horizon και gray owl που είναι ελαφρώς πιο σκούρα. Δοκιμάστε τις και θα με θυμηθείτε,  είναι ένα απαλό γκρι ιδανικό για ένα γαλήνιο και φωτεινό χώρο όπως το βρεφικό δωμάτιο.

BM gray owl

gray owl – Benjamin Moore

BM horizon

Horizon – Benjamin moore

Οι προβληματισμοί που απασχολούν την Κατερίνα με έκαναν να ανατρέξω σε ένα φωτεινό και πολύ ιδιαίτερο βρεφικό δωμάτιο που είχα δει σε ένα blog πριν από λίγους μήνες. Γκρι φόντο με έντονα τυρκουάζ διακοσμητικά. Οι γκρι ρίγες έχουν γίνει με αποχρώσεις του gray owl  και τα διακοσμητικά τα έχουν επιλέξει με προσοχή. Ένα τυρκουάζ βοηθητικό τραπεζάκι, δίπλα σε μια άνετη πολυθρόνα σε προδιαθέτει να κάτσεις και να απολαύσεις τον χώρο. Ξεκίνησε με την βάση της διακόσμησης του δωματίου που είναι το φόντο σου, οι τοίχοι. Τοποθέτηστε τα έπιπλα και σιγά, σιγά άρχιζουμε να επιλέγουμε τα διακοσμητικα  αντικείμενα με βάση την χρωματική παλέτα που έχουμε επιλέξει. Η αλήθεια είναι ότι θέλει τον χρόνο του, ειδικά εάν θέλουμε να βρούμε το σωστό διακοσμητικό που θα δώσει στον χώρο μας το κάτι διαφορετικό. Μέρα με την μέρα το βρεφικό δωμάτιο θα αρχίσει να πάιρνει μορφή και στυλ, το δικό του ξεχωριστό στυλ. Ας πάρουμε λοιπόν, μια γεύση από γκρι/τυρκουάζ. Καλή επιτυχία !!!AquaBoy-Nursery (3) AquaBoy-Nursery (5) AquaBoy-Nursery (6)

Τι χρώμα χαλί να επιλέξω για το βρεφικό δωμάτιο;

Last modified on 2015-02-04 10:20:43 GMT. 7 comments. Top.

xali_xroma (2)

Το μπεζ θεωρείτε ιδανικό χρώμα για την διακόσμηση ενός βρεφικού δωματίου. Γήινο και ζεστό δίνει στον χώρο την φωτεινότητα που χρειάζεται, και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε δωμάτιο για κορίτσι αλλά και αγόρι. Αυτή την επιλογή έκανε και η Ξανθή για το βρεφικό δωμάτιο της μπέμπας της και τώρα προβληματίζεται στην επιλογή του χαλιού. Ας δούμε λοιπόν μερικές προτάσεις.

Συνήθως δένουμε τα χρώματα της κουρτίνας με το χαλί του δωματίου, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα ωραίο ουδέτερο φόντο που πραγματικά μπορείς να βάλεις ότι θέλεις. Οι προτάσεις πολλές, αρχικά εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την μονοχρωμία επιλέγουμε ένα χαλί σε μπεζ/λευκό.

xali_xroma (10)

xali_xroma (5)

Για να δώσουμε λίγη ένταση μέσα στον χώρο επιλέγουμε παστέλ αποχρώσεις σε ροζ ή πράσινο. Η διχρωμία  μας αρέσει και δίνει στο δωμάτιο άλλη διάσταση. Γενικά επιλέγω και προτείνω μονόχρωμα χαλιά ή χαλιά με ένα διακριτικό σχέδιο. Έτσι το δωμάτιο δείχνει μεγαλύτερο.

xali_xroma (3) xali_xroma (4)

Τέλος τα χρώματα που έχει επιλέξει η Ξανθή μας επιτρέπουν σχεδόν όλους τους χρωματισμούς. Ένα δυνατό κόκκινο/φραουλί, ακόμα και ένα χαλί με έντονα σχέδια αφού θα τράβαγε το μάτι του επισκέπτη, χωρίς να γίνεται κουραστικό. Τα παστέλ χρώματα πάντα με κερδίζουν, ειδικά σε ένα βρεφικό δωμάτιο.

Ας μην ξεχνάμε όμως και μερικά βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα χαλί για το βρεφικό δωμάτιο.Υπάρχουν μοκέτες, χαλιά μηχανής αλλά και χειροποίητα χαλιά που μπορούν να ντύσουν το παιδικό δωμάτιο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να διαθέτει πιστοποίηση από διεθνή οργανισμό, να μην βγάζει χνούδια, να έχει στιβαρό και χαμηλό πέλος (11-12mm) για να καθαρίζεται εύκολα και να μη «μαζεύει» σκόνη, αλλά και να διαθέτει αντιστατικό νήμα για τους ίδιους λόγους. Επιλέξτε ένα διαχρονικό σχέδιο για να το κρατήσετε περισσότερο καιρό και χρώματα & σχέδια που ταιριάζουν στο διακοσμητικό  στυλ του δωματίου. 

Αλήθεια, εσείς τι χρώμα χαλί θα επιλέγατε για τι μπεζ, βρεφικό δωμάτιο της μπέμπας;

xali_xroma (8)xali_xroma (6)

πηγή

Νέα χρονιά, προτάσεις για αλλαγές !!!

Last modified on 2015-01-19 09:38:16 GMT. 12 comments. Top.

fotistika-paidika-domatiou-mavros-5015-31

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλή χρονιά σε όλους !!! Πω, πω, το πως πέρασαν και φέτος οι γιορτές ούτε που το κατάλαβα. Μαζέψαμε και τα τελευταία Χριστουγεννιάτικα στολίδια και πλέον περιμένουμε τις απόκριες. Ήδη πήρε το μάτι μου κάτι σε αποκριάτικες στολές, φέτος λέω να ντυθώ και εγώ μαζί με τον Τίμο μου, έτσι για να το διασκεδάσουμε παρέα. Με αφορμή λοιπόν την νέα αρχή του χρόνου, αλλά και το δελεαστική εκπτωτική περίοδο που διανύουμε σκέφτηκα να δούμε κάποιες απλές προτάσεις για να ανανεώσουμε λίγο την διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο. Ας δούμε λοιπόν κάποια αντικείμενα που μπορούμε να αλλάξουμε για να δώσουμε το κάτι διαφορετικό στον χώρο μας.

Ένα κομμάτι που παίζει καθοριστικό ρόλο μέσα στον χώρο, είναι φυσικά ένα φωτιστικό. Ένα φωτιστικό οροφής ή επιτραπέζιο μπορεί να αλλάξει όλο το ύφος του δωματίου. Με απλό καπέλο, ένας όμορφος πολυέλαιος ακόμα και ένα diy με την δική μας εικαστική παρέμβαση ομορφαίνει τον χώρο μας. Και όπως έχουμε πει πολλές φορές μην κοιτάμε μόνο στην κατηγορία “παιδικά φωτιστικά”.

fotistika-paidika-domatiou-mavros-5015-31

1.

Ένα χαλί ζεσταίνει, προστατεύει αλλά και οριοθετεί και τον χώρος μας. Συνδυάστε τα χρώματα του χαλιού με τα υπόλοιπα υφάσματα του δωματίου. Η πιο υγιεινή επιλογή είναι ένα βαμβακερό χαλί ειδικά όσο αφορά ένα βρεφικό δωμάτιο.

Lollipops-Robot-8C29

2.

Αλλάξτε κουρτίνες !!! ένα ωραίο ύφασμα μπορεί να κάνει την διαφορά, λουλούδια, γεωμετρικά σχέδια αλλά και όμορφα διακοσμητικά αξεσουάρ όπως αμπράζ και δέστρες θα προσθέσουν στον χώρο μια διαφορετική διακοσμητική πινελιά.

10c799a34027e467fca466e8727701e0

Ένα κουβερλί για το παιδικό κρεβάτι δίνει χρώμα αλλά και διατηρεί καθαρό το πάπλωμα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

3452000710_1_1_1

3.

Τέλος, ένα διακοσμητικό θέμα που έχουμε αναφερθεί πολλές φορές τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα. Κολλάνε και ξεκολλάνε στο λεπτό και (συνήθως) δεν χαλάνε τον τοίχο … εξαρτάται από την ποιότητα του sticker αλλά και από την κατάσταση που βρίσκεται ο τοίχος σας.

33367dcfb4246bfc87e80d614bb83a32

4.

 Μην βιαστείτε και μην σας παρασύρει η καταναλωτική σας διάθεση, δείτε και αξιολογήστε τις πραγματικές ανάγκες σας και κινηθείτε ανάλογα. Προσωπικά θα επενδύσω σε ράφια για τον τοίχο αφού το δωμάτιο έχει γεμίσει παιχνίδια και βιβλία και πλέον δεν υπάρχει χώρος για άλλη αποθηκευτική λύση. Εσείς σκέφτεστε να αλλάξετε κάτι στο παιδικό δωμάτιο, και εάν ναι, τι; Περιμένω τις προτάσεις σας.

Σπίτι χωρίς παιδικο δωμάτιο

Last modified on 2014-12-16 10:48:40 GMT. 5 comments. Top.

5edda8dd8f167dd5d436fef26c452943Πάντα δίνουμε λύσεις για παιδικά & βρεφικά δωμάτια. Τα περισσότερα που βλέπουμε είναι μεγάλα και άνετα η πραγματικότητα όμως πολλές φορές είναι κάπως διαφορετική. Τα διαμερίσματα μας έχουν μόνο ένα παιδικό υπνοδωμάτιο κάποιες φορές ίσως και κανένα. Πάντα όμως υπάρχουν τρόποι να κάνουμε έναν χώρο όσο μεγάλος η μικρός είναι, φιλόξενο για ένα παιδί. Έτσι και η μαμά Μαρία ψάχνει για τρόπους για να φτιάξει μια όμορφη γωνιά για την μικρή της Αλκυόνη. 

Μια γωνιά μέσα στο σαλόνι ή την κουζίνα, αρκεί για να δημιουργήσεις έναν χώρο για παιχνίδι αποκλείστηκα για την μικρή Αλκυόνη. Έτσι θα αισθάνεται ότι έχει τον δικό της χώρο, θα παίζει με τα παιχνίδια της και θα καλεί τις φίλες της για τσάι !!!

1. Το βασικό κομμάτι θα έλεγα πως είναι ένα χαλί, ένα χαλί θα οριοθετήσει τον χώρο της. Επέλεξε κάτι που αρέσει στην μικρή σου, αλλά απέφυγε τα πολλά έντονα μεγάλα σχέδια. Ένα μονόχρωμο χαλί, με διακριτικά σχέδια κάνει τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερο άλλωστε τα παιχνίδια θα δώσουν την τελευταία πινελιά.

011002-plake

2. Ένα παιδικό τραπεζάκι με μια παιδική καρέκλα/πολυθρόνα, ή απλά πολλά χρωματιστά μαξιλάρια θα μετατρέψει την γωνιά της σε χώρο παιχνιδιού.

0 0 (1)

3. Χαμηλά, στο ύψος του παιδιού μπορείς να κρεμάσεις ράφια για βιβλία. Εκεί θα μπορεί να βάζει τα παραμύθια της, αλλά και μικρά αρκουδάκια. Είναι σημαντικό να δούμε τον χώρο από το ύψος των παιδιών, καθώς μια ωραία διακοσμητική εικόνα κρεμασμένη ψηλά δεν μπορεί να την δει ένα 2χρονο. Έτσι δημιουργούμε έναν μικρόκοσμο στα μέτρα του παιδιού μας. Εάν δεν θέλεις να κρεμάσεις κάτι στον τοίχο επέλεξε μια απλή ραφιέρα.

0 (6)

4. Ένα μεγάλο χρωματιστό καλάθι να να τακτοποιεί τα παιχνίδια της.

hr_0-37946900_1369994666

Τέλος, τα παιχνίδια αλλά και η παιχνιδιάρικη διάθεση του παιδιού θα σε οδηγήσουν και θα μετατρέψεις μια μικρή γωνιά σε έναν ονειρεμένο παιχνιδιάρικο χώρο !!! Ελπίζω να σου έδωσα κάποιες ιδέες σου έυχομαι καλές γιορτές και να χαίρεσαι το παιδάκι σου !!!

fe27bc123c967c1ad4fef83bcb6f37c2 8391ad3f29b8d1cd7963af3cc84541a4 SONY DSC 53964de0fef942645a4188d31a305918 b84302fa9d0d753598c5c48fb9c9404e 9dd6aa135cdf5a1af344a0e066d0c349

Μπεζ, φοιτητικό δωμάτιο

Last modified on 2014-11-11 17:23:20 GMT. 7 comments. Top.

Diataxi_Small1

Η φοιτητική ζωή ήταν από τις ομορφότερες περιόδους της ζωής μου. Πολλές ώρες στην σχολή αλλά και στο σπίτι όπου οι εργασίες μονοπωλούσαν το 24ωρο μας. Το δωμάτιο πάντα γεμάτο με βιβλία, μακέτες, χαρτόνια και κόλλες. Όπως καταλαβαίνετε τις περισσότερες φορές επικρατούσε το χάος. Η διακόσμηση όμως, διακόσμηση. Ένα μεγάλο γραφείο μπροστά στην μπαλκονόπορτα για να παίρνω όσο περισσότερο ήλιο μπορούσα και ένα στρώμα στο πάτωμα με πολλά μαξιλάρια για κρεβάτι, που ενίοτε μετατρεπόταν σε καναπέ με χαμηλά τραπεζάκια. Τα χρώματα; Φούξια με τυρκουάζ, βλέπετε τότε περνούσα την μετά-κοριτσίστικη εποχή. Τα διακοσμητικά αντικείμενα; Βιβλία, μακέτες αλλά και παρουσιάσεις από προηγούμενες εργασίες στην σχολή που κοσμούσαν τους άδειους τοίχους. Τουλάχιστον είχαμε αυτό το υπέρ, ότι δουλεύαμε ολόκληρο το εξάμηνο και δημιουργούσαμε κάθε φορά κάτι καινούργιο.

Έτσι και σήμερα θα δούμε κάποιες όμορφες ιδέες για την Μαρία, φοιτήτρια στο επάγγελμα, με βασικό διακοσμητικό στοιχείο μια vintage ντουλάπα. Αχ πόσοι θα την ζήλευαν αυτή την ντουλάπα … το λευκό είναι αρκετά σκληρό σαν χρώμα, το μπεζ είναι αρκετά γλυκό και ζεστό ιδανικό για ένα δωμάτιο. Επέλεξε λευκά είδη σε αποχρώσεις του μπεζ, μην σε απασχολεί να είναι όλα το ίδιο χρώμα, αυτή η χρωματική διαβάθμιση θα δώσει βάθος στον χώρο. Η μονοχρωμία ενδείκνεται σε μικρούς χώρους, αφού τον μεγαλώνει.

Το λευκό χρώμα μπορεί να μπει στον μέσα με τα έπιπλα. Επένδυσε σε μια βιβλιοθήκη, ανάλογα με τον χώρο που διαθέτεις τοποθέτησέ την σαν διαχωριστικό, πάνω από το κρεβάτι ή δεξιά & αριστερά από το κρεβάτι. Ένας καθρέφτης χωράει πάντα και παντού !!! Μεγαλώνει τον χώρο αλλά ταυτόχρονα τον κάνει πιο φωτεινό αφού διαχέει το φυσικό φως. Τέλος, ο χώρος κάτω Από το κρεβάτι μπορεί να γίνει άνετα ένας καλός αποθηκευτικός χώρος με συρτάρια και κουτιά. Έτσι και σήμερα συγκέντρωσα κάποιες ιδέες για ένα φωτεινό φοιτητικό δωμάτιο !!! Καλή συνέχεια !!!

6d19c73578234b1eba6d5e19ce9e807e 1980f93858635c4381dba0d86e3a8592 7922a7279331ec7ce9de0c2ff1e96e7e Gonia Storage_Bed_ (1) Storage_Bed_ (3) Understairs Seating 8746c372216284ebd819e93cfbc5957f cffae1081e91398709a9cb4b0f2348cc

Κάδρα – Το ιδανικό ύψος

Last modified on 2014-10-31 09:10:03 GMT. 8 comments. Top.

Decor_Tips (5)

Πρόσφατα μίλαγα με τη μαμά Μαρία, η Μαρία είναι μια γλυκύτατη μαμά από την Λάρισα που την βοήθησα να διακοσμήσει το παιδικό δωμάτιο. Έχω γνωρίσει τόσο κόσμο μέσα από το Blog που πραγματικά πολλές φορές εκπλήσσομαι,  εκπλήσσομαι με την καλοσύνη και την ζεστασιά που βγάζει όλος αυτός ο κόσμος, και με κάνει να συνεχίζω να ανεβάζω νέα θέματα. Έτσι λοιπόν βγήκε και το σημερινό θέμα, με ρωτάει λοιπόν η Μαρία “βρε Βάλια μου, σε τι ύψος να κρεμάσω την κορνίζα”, και τότε θυμήθηκα σε πόσα σπίτια έχω μπει και έχω δει κάδρα & πίνακες κρεμασμένα τόσο λάθος που είναι κρίμα. Ας δούμε λοιπόν κάποιους βασικούς κανόνες.

Decor_Tips (2)

Ο βασικός κανόνας στα “λόγια” είναι ότι το σωστό ύψος είναι το ύψος που βλέπεις, το ύψος που σε πάει το μάτι, να μην χρειάζεται δηλαδή να σηκώσεις το κεφάλι σου για να δεις τον πίνακα ούτε βέβαια να το κατεβάσεις.

 Όταν περπατάς και μπαίνεις σε έναν χώρο, το βλέμμα μας κρατάει ένα ύψος, αυτό αριθμητικά μεταφράζεται σε 1,50-1,65 Προσοχή – το 1,50-1,65 είναι το κέντρο του πίνακα από το δάπεδο, ναι; Θα μου πεις άλλο ύψος έχω εγώ που είμαι 1,78 και άλλο η φίλη μου που είναι 1,68, για αυτό δίνουμε 15 εκ. πάνω κάτω. Μπορεί να έχετε 2,3 κάδρα σε διαφορετικό μέγεθος και να θέλετε να τα βάλετε στον ίδιο χώρο, μην σας προβληματίζει. Εάν κρατήσετε το ίδιο ύψος για όλα από το δάπεδο στο κέντρο του κάδρου το αποτέλεσμα θα είναι σωστό.

Decor_Tips (1)

Το ίδιο ισχύει και για τους καθρέφτες φυσικά, απλά εάν θέλετε να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη σε κάποια κονσόλα που θα κάθεστε κοιτάμε να κρεμάσουμε τον καθρέφτη λίγο πιο κάτω για να μπορούμε να κοιταζόμαστε όταν είμαστε & καθιστοί.

Απλοί κανόνες για να κρεμάσετε τα κάδρα που έχετε επιλέξει για το παιδικό δωμάτιο & όχι μόνο. Ο κανόνας αυτός ισχύει για όλους τους χώρους του σπιτιού, έτσι θα έχετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Καλό ΣΚ να έχουμε, φιλιά πολλά !!!

Decor_Tips (3)

Ιδέες για να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο

Last modified on 2014-10-24 10:15:31 GMT. 6 comments. Top.

Girly_Decor_Ideas (9)

Τελευταία αφιερώνω όλο και περισσότερα θέματα σε ερωτήσεις που φτάνουν στο email μου από μαμάδες. Μαμάδες που ψάχνουν ιδέες και λύσεις για να φτιάξουν το πιο όμορφο δωμάτιο για να μπαρμπουνάκια τους (… έχω επηρεαστεί από την βροχή που πέφτει όλο το πρωί). Έτσι και σήμερα ας κλείσουμε την εβδομάδα με την μαμά Αφροδίτη που θέλει να κάνει κάποιες αλλαγές στο παιδικό δωμάτιο που μοιράζονται οι κόρες της. Πάμε;

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ ΣΑΙΤ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙ!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΔΥΟ ΚΟΡΟΥΛΕΣ ΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΩΝ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΕΚΡΟΥ ΑΠΟΧΡΩΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ. ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΕΜΠΕ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΟ. ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΩ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΜΕ ΚΡΟΣΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ?ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ!  

Τα θέματα που σε απασχολούν Αφροδίτη μου είναι 2. Το ένα είναι η διαρρύθμιση του χώρου, καθώς τα κορίτσια σου θέλουν το καθένα την γωνιά του. Και το άλλο είναι μια πιο κοριτσίστικη διακόσμηση. Ας τα πάρουμε λοιπόν με την σειρά.

Η τοποθέτηση μιας κουρτίνας είναι μια λύση όπως και η τοποθέτηση κουνουπιέρας πάνω από το καφελάρι του κάθε κρεβατιού. Μπορούμε να φτιάξουμε γωνιές μέσα στο δωμάτιο και με διάφορα άλλα τρικ. Η τοποθέτηση των επίπλων είναι μια βασική αρχή. Ανάλογα με τον χώρο που έχετε μπορείς να τα τοποθετήσετε σε γωνία 90ο τοποθετώντας στην γωνία ένα τραπεζάκι ή μια βιβλιοθήκη. Πολλές φορές αρκεί να μην έχουν οπτική επαφή για να αισθανθούν ότι το κάθε παιδί έχει την γωνιά του. 

Η κλασική διάταξη τα κρεβάτια παράλληλα με έναν διάδρομο στην μέση, επίσης μπορεί να λειτουργήσει ειδικά εάν τοποθετήσουμε μια βιβλιοθήκη στην μέση ή μια συρταριέρα.

Girly_Decor_Ideas (1)

Girly_Decor_Ideas (16)

Girly_Decor_Ideas (23)Girly_Decor_Ideas (22)

Girly_Decor_Ideas (11)

Για να ανανεώσετε την διακόσμηση του δωματίου, επενδύστε σε κινούργια υφάσματα & λευκά είδη. Ένα μοντέρνο κουβερλί & μια μεγάλη μαξιλάρα θα καλύψουν το κρεβάτι και θα κρύψει τα παιδικά σχέδια. Ξέρω πως το κάθε κορίτσι θα θέλει άλλο σχέδιο ή χρώμα, προσπαθήστε να κρατήσετε μια ομοιομορφία για να δείχνει ο χώρος πιο μεγάλος. Για παράδειγμα εάν επιλέξετε ένα κουβερλί με αστέρια πάρτε το σε 2 διαφορετικά χρώματα. Τέλος με ένα καινούργιο φωτιστικό, μια μονόχρωμη μοκέτα και μερικά διακοσμητικά πομ πομ σε μια γωνιά του δωματίου θα μπορέσετε να δώσετε στον χώρο μια καινούργια ανανεωμένη εικόνα που θα χαρούν τα κορίτσια σου !!!

Νομίζω πως την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να δούμε προτάσεις για όμορφα λευκά είδη, τι λέτε; Μέχρι τότε καλό ΣΚ να έχουμε !!!

Girly_Decor_Ideas (19)

 

Design Board – Καφέ με Μέντα

Last modified on 2014-10-22 09:10:17 GMT. 11 comments. Top.

ChocoMint_Designboard

Το χθεσινό θέμα πρέπει να πω ότι μου άρεσε. Ξεφύγαμε από τον κλασικό χρωματισμό του ροζ και η μέντα μας δρόσισε αρκετά. Νομίζω πως οι περισσότεροι από εμάς ενθουσιαζόμαστε  όχι μόνο από τις όμορφες εικόνες αλλά και από την γαλήνια ατμόσφαιρα που δείχνουν οι φωτογραφίες. Όπως θα προσέξατε ΔΕΝ υπάρχουν πουθενά παιχνίδια, ούτε στο πάτωμα, ούτε στα κρεβάτια και εάν υπάρχει κάτι, είναι στυλιστικά στημένο μέσα στον χώρο. Το θέμα της οργάνωσης & της τακτοποίησης είναι σημαντικό στην τελική εικόνα του δωματίου, έτσι φαίνεται η διακόσμηση και τα χρώματα, τα αντικείμενα και τα διακοσμητικά. Συχνά μιλάμε για κάποια θέματα έξυπνης οργάνωσης και νομίζω ότι θα πρέπει να γράψω άλλο ένα σχετικό θέμα. Για εσάς που θέλετε να φτιάξετε ένα δροσερό παιδικό δωμάτιο με σοκολάτα και μέντα ετοίμασα μια διακοσμητική πρόταση με τα βασικά αντικείμενα, να το δούμε λοιπόν;

Ο βασικός κανόνας πάει ως εξής, λευκά έπιπλα, σοκολάτα στους τοίχους και υφάσματα από μέντα. Ακολουθούμε τον βασικό κανόνα στην διακόσμηση 60/30/10 (δείτε περισσότερα εδώ). Η κουκέτα είναι της εταιρείας FLEXA, σε λευκό χρώμα μασίφ ξύλο ενώ η απόχρωση είναι η bleenker beige της Benjamin Moore. Μην ξεχνάτε εφόσον επιλέξετε χρώματα της   Benjamin Moore να αγοράσετε την γυαλιστερή ποιότητα, eggshell finishκαι όχι την matt. Μην νομίζετε ότι θα γυαλίζουν οι τοίχοι σας, όχι απλά θα σωθείτε !!! Καθαρίζουν με ένα vetex χωρίς να χαλάει το χρώμα του τοίχου. Ιδανικό για το παιδικό δωμάτιο και όχι μόνο. Τώρα για τα υφάσματα σε μέντα επίσης της FLEXA, και για να μην ξεχνιόμαστε μια βιβλιοθήκη λευκή από το ΙΚΕΑ. Η μοκέτα ολόμαλλη και υποαλλεργική σε μπεζ  για να μην λερώνει εύκολα και το παιδικό σας δωμάτιο  είναι έτοιμο !!! Τι λέτε θα το δοκιμάσετε;

BM

Πως να διακοσμήσω ένα γκρι παιδικό δωμάτιο

Last modified on 2014-10-07 09:43:02 GMT. 9 comments. Top.

 Gkri_Paidiko

Όσοι παρακολουθείτε το Blog μου θα ξέρετε ότι το γκρι χρώμα είναι η αδυναμία μου. Σε όλες τις αποχρώσεις και σε ότι συνδυασμό μπορεί να σκεφτεί τα μυαλό μου, πάντα θα πω ένα μεγάλο ναι. Με την ανάλογη διακοσμητική πρόταση ταιριάζει σε όλους τους χώρους και γιατί όχι σε ένα παιδικό δωμάτιο; Kάποιο πιο συντηρητικοί σίγουρα θα αντιδράσουν με μεγάλη έκπληξη όταν θα δουν ένα γκρι παιδικό δωμάτιο, κάποιοι ίσως σταυροκοπηθούν … μην γελάτε μου έχει τύχει και αυτό, ονόματα δεν λέμε … αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό.  

Η Κατερίνα μου έστειλε ένα email  με κάποιες απορίες σχετικά με το γκρι, καθυστέρησα λίγο να απαντήσω αλλά ο χρόνος είναι λίγος και οι υποχρεώσεις πολλές. Στο θέμα μας λοιπόν.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ…..ΕΙΜΑΙ ΦΑΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 7 . ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΡΥΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΒΕΓΚΕ . ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΝΑ ΒΑΨΩ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΝΑΤΟ ΓΚΡΙ …..ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ???? ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Κατερίνα το καλό με το γκρι είναι ότι ταιριάζει και σε αγόρι και σε κορίτσι. Δημιουργείς ένα ουδέτερο φόντο και με τα χρώματα που θα προσθέσεις σε υφάσματα και διακοσμητικά δίνεις το ύφος και την ένταση που θέλεις μέσα τον χώρο. Έτσι όπως μου τα περιγράφεις βλέπω τις εξής λύσεις.

Ένα απαλό γκρι σε όλο το δωμάτιο και για λίγη ένταση παραπάνω γκρι ρίγα στον έναν τοίχο. Εάν θες ένα έντονο δυνατό γκρι προτίμησε έναν τοίχο συνήθως αυτός που είναι πλάτη στην κούνια και με ένα διακοσμητικό σε χρώμα για να δημιουργήσεις το focal point του δωματίου, εγώ αυτό κάνω συνήθως. Σε περίπτωση που σκέφτεσαι να κάνεις όλο τον χώρο γκρι σκούρο, θέλει λίγη παραπάνω προσοχή. Θα σου πρότεινα να κάνεις τον μισό τοίχο, και από κάτω να βάλεις μια ξύλινη λευκή μπορντούρα. Οι κουρτίνες θα πρέπει να αφήνουν το φως να περάσει για να μην είναι σκοτεινό το δωμάτιο.

Μην βιαστείς να βάψεις όλο το δωμάτιο σε μια ημέρα, κάνε ένα μεγάλο δείγμα και δες πως φαίνεται το χρώμα μέσα στην ημέρα. Οι αποχρώσεις του ξύλου στα έπιπλα μην σε απασχολούν συνδυάζονται εύκολα. Νομίζω είσαι σε καλό δρόμο, σκέψου το συμπληρωματικό χρώμα που θα δώσει φως στον χώρο σου και ξεκίνα δουλειά !!! Για χρωματικούς συνδυασμούς με το γκρι δες στο άρθρο μου στο parentbook.gr (εδώ). Καλή επιτυχία περιμένω φωτογραφίες !!!

Gkri_Leyko nursery1 Gkri_siel Gkri_skouro

Ιδέες για διακόσμηση με ρίγες

Last modified on 2014-09-23 08:03:02 GMT. 10 comments. Top.

Mple Riga Paidiko (2)

Εσείς αλήθεια πόσες φορές έχετε αλλάξει την διακόσμηση του παιδικού δωματίου; Εμείς κλείνουμε τα τρία και ακόμα είμαστε στο βρεφικό δωμάτιο, φυσικά η κούνια έχει γίνει κρεβατάκι καναπέ, τα βρεφικά παιχνίδια έχουν αλλάξει και με κάποιες μικρές παρεμβάσεις, όπως τα αυτοκόλλητα mc queen που διάλεξε το Τίμος μόνος του και πρέπει να ομολογήσω πως κάθε φορά που τα βλέπω βγάζω καντήλες. Αλλά τι να κάνω που του αρέσουν τόοοοσο πολύ, άλλωστε δικό του είναι το δωμάτιο. Τουλάχιστον μερίμνησα και τα κολλήσαμε στον τοίχο πίσω από την πόρτα και δεν τα βλέπω  συνέχεια, όχι επίτηδες μην προτρέχετε απλά δεν είχε σε κανέναν άλλον τοίχο χώρο για να μπουν. Έτσι και η Χριστίνα ετοιμάζει αλλαγές για τον 5χρονο Σπυράκο της, και ήθελε λίγη βοήθεια.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΜΑ ΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙΟΥ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΟΥ ΣΠΥΡΟΥ.. ΤΟ BLOG ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΙΔΕΕΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΟΥ(ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ!!! :) Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΙ ΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΡΙΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ.. ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΙΝΑΙ 12ΤΜ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ… ΤΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ?? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ,ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Σαν κλασσικό αγοράκι ο Σπύρος επιλέγει  γαλάζιο !!! Λοιπόν Χριστίνα, μια λύση είναι να κάνεις τον έναν τοίχο με γαλάζια ρίγα όπως λες, και τον υπόλοιπο ένα ανοικτό γκρι ή μπεζ. Εναλλακτικά μπορείς να κρατήσεις τον χώρο σε ένα χρώμα, π.χ. ένα φωτεινό γκρι και με τα υφάσματα σε κουρτίνα & κάλυμμα κρεβατιού να βάλεις γαλάζια ρίγα. Τέλος, εγώ αυτό που θα έβαζα για να δώσω λίγη ένταση & χρώμα παραπάνω, είναι μια χαρούμενη ριγέ ταπετσαρία σε γκρι/γαλάζιο & κόκκινο ρτον έναν τοίχο πάντα, για να μην μπουκώσει ο χώρος.

Ότι και εάν επιλέξεις προτίμησε να βάλεις διπλές κουρτίνες χοντρή/λεπτή έτσι ώστε να μπαίνει όσο περισσότερο φως γίνεται, δεδομένου της κατάστασης αλλά όταν θέλεις σκιά, να τραβάς την χοντρή κουρτίνα χωρίς να κατεβάζεις τα πατζούρια. Καλή επιτυχία στις διακοσμητικές σου εργασίες !!! Εσείς ποιά πρόταση θα επιλέγατε ???

Ρίγα στον τοίχο

Mple Riga Paidiko (1) Mple Riga Paidiko (4)

Ουδέτερο φόντο, ρίγες στα υφάσματα

Mple Riga Paidiko (1) Mple Riga Paidiko (5)

Ρίγα με 3 χρώματα

Mple Riga Paidiko (3) Mple Riga Paidiko (6)

Ένα πουφ φτάνει !!!

Last modified on 2014-09-17 09:17:50 GMT. 9 comments. Top.

pouf-paidiko domatio

… και μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Εμείς βέβαια ακόμα παιδευόμαστε με την πάνα αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε σύντομα αλλιώς δεν με βλέπω να στρώνω χαλιά φέτος. Πουφ στο πουφ λοιπόν, είπα να δούμε μερικά όμορφα μαξιλάρια για το παιδικό δωμάτιο. Φυσικά τα υπέροχα πουφ είναι ευπρόσδεκτα σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Έχουμε πει  πως μια άνετη πολυθρόνα είναι must σε ένα βρεφικό δωμάτιο, ήρθε λοιπόν και το πουφ και έδεσε. Λίγο να ξεκουράσεις τα ποδαράκια σου, λίγο να κάτσει κάπου και αυτός ο άμοιρος πατέρας που όλο κάτω στο πάτωμα προσπαθεί να βολευτεί  ήρθε  το πουφ να σώσει την κατάσταση.

Μου αρέσουν για πολλούς λόγους. Αρχικά δίνει μια διακοσμητική πινελιά, λίγο χρώμα λίγη ένταση και αμέσως αλλάζει ο χώρος. Άσε που είναι πολύ βολικά τα μεταφέρεις εύκολα και βολεύονται σε μικρές γωνιές του δωματίου χωρίς να σου κόβουν χώρο. Υπάρχουν πραγματικά πολύ όμορφες ιδέες για να επιλέξετε, και εάν το τραβάει ο οργανισμός σας και ο χρόνος σας, ετοιμάζω ένα DIY project για να φτιάξετε μόνες σας ένα ιδιαίτερο πουαφάκι για το παιδικό δωμάτιο. Ραντεβού λοιπόν μέχρι το επόμενο post !!!

pouf_2pouf_1

Διακόσμηση παντός καιρού

Last modified on 2014-09-04 11:52:26 GMT. 14 comments. Top.

Decor_PaidikoDomatio

Να πω καλό μήνα, καλό χειμώνα; Να πω λοιπόν, άντε και καλή σχολική χρονιά σε όλα τα τρελοζουζούνια. Τώρα που μαζευτήκαμε όλοι στα σπιτάκια μας σιγά, σιγά  αρχίζουμε να μπαίνουμε και στο κλίμα. Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτό τον Σεπτέμβριο αλλά είναι από τους αγαπημένους μου μήνες. Από μικρή ανυπομονούσα να ανοίξουν τα σχολεία, είχα βαρεθεί πια να κάθομαι και ήθελα να βρεθώ πάλι με τους φίλους μου. Πάντα έβαζα νέους στόχους, κάτι σαν την νέα χρονιά; ε ναι, εγώ το έκανα τέτοια εποχή !!! Φταίει το ζώδιο, τι να σας πω τα συμπεράσματα δικά σας.

Έχω τόσα που θέλω να γράψω, αλλά μην σας κουράζω απλά θέλησα να ξεκινήσω την σεζόν με ένα έξυπνο διακοσμητικό tip που διάβασα στο blog της Martha Stewart. Με αφορμή τον καιρό που πάει να μας τρελάνει, βρήκα μια έξυπνη ιδέα για να οργανώσετε τα ρούχα στην παιδική συρταριέρα. Απλά στο εξωτερικό σημείο του συρταριού κολλήστε ένα αυτοκόλλητο με την ένδειξη του καιρού, έναν ήλιο για τις ζεστές ημέρες, ένα συννεφάκι για τις μέρες που δεν έχει ήλιο και την θες και την ζακετούλα σου και τέλος ένα αυτοκόλλητο με βροχή. Έτσι θα μπορέσετε να χωρίσετε τα ρουχαλάκια σε κατηγορίες, και ανάλογα με τον καιρό να επιλέγετε εύκολα & γρήγορα. Έτσι έχετε τακτοποιημένα τα συρτάρια σας και ταυτόχρονα ανανεώνεται λίγο το look της συρταροθήκης σας.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ προσωπικά ΠΡΕΠΕΙ να το εφαρμόσω. Ειδικά μετά από Ομηρικούς καυγάδες με τον Τίμο όπου προσπαθώ να του πάρω την πλεκτή ζακέτα που βρήκε στο συρτάρι, ενώ έξω τα τζιτζίκια δίνουν συναυλία. Και να επιμένει ………… Τι λέτε θα βολέψει; 

Εφηβικό δωμάτιο – Retro Style

Last modified on 2014-08-01 11:18:44 GMT. 6 comments. Top.

Retro_girly

Καλό μήνα να έχουμε !!! Άντε οι διακοπές ξεκίνησαν και επίσημα νομίζω, είναι και Παρασκευή, ποιός μας πιάνει !!! Δεν θα μπορούσα όμως να ξεχάσω την Ντέπυ που επικοινώνησε μαζί μου και ψάχνει ιδέες για να αλλάξει το παιδικό δωμάτιο της κόρης της σε εφηβικό. Τα γούστα και η διάθεση αλλάζει όσο μεγαλώνεις και η κόρης της έχει βάλει στο μάτι κάτι όμορφα μεταλλικά πινακάκια με όμορφα σλόγκαν καθώς και ένα κρεβάτι με ψηλή πλάτη και σχετικά σοβαρό ύφος.

Από την γρήγορη περιγραφή την μαμάς Ντέπυ, μου φάνηκε ότι η μικρή φλερτάρει με ρέτρο επιρροές. Έτσι έφτιαξα ένα γρήγορο design board με κάποιους συνδυασμούς. Το κρύσταλλο το αποφεύγω σε παιδικά δωμάτιο, εκτός από λίγο ψυχρό το θεωρώ και λίγο επίφοβο. Έτσι βρήκα ένα ωραίο σετ από το diafanostores σε βιομηχανικό/ρέτρο στυλ. Ακατέργαστο ξύλο με μεταλλικά στοιχεία, για το κρεβάτι αλλά και την καρέκλα του γραφείου θα επέλεγα επένδυση με ύφασμα ή και δέρμα στις αποχρώσεις που θα επιλέξεις.

387448_1

387446_1

em3320

Όσο αναφορά τους χρωματισμούς … οι επιλογές είναι τόοσεες πολλές. Ένα combo με σιέλ/ροζ θα έδινε μια πιο girly διάθεση στον χώρο, ενώ ένα κίτρινο/μαύρο μοντέρνο & φωτεινό ταυτόχρονα, ξεφεύγει από τα κλασσικά κοριτσίστικα δωμάτια. Εσείς αλήθεια πιο θα επιλέγατε;

Retro_girly Colors

Δωμάτια για ανεξάρτητα παιδιά

Last modified on 2014-06-18 12:02:50 GMT. 22 comments. Top.

Montessori_System_Decor (1)

Θα έχετε ακουστά την μέθοδος Μοντεσσόρι, είχαμε αφιερώσει μια ανάρτηση τον Ιούνιο του 13 με τίτλο «ξεχάστε τις κούνιες … ή μήπως όχι;». Αρκετά ανοιχτόμυαλο και πρωτοποριακό για την εποχή του, το σύστημα Μοντεσσόρι ένα σύστημα εκπαίδευσης που δημιουργήθηκε από την Μαρία Μοντεσσόρι το 1870 στην Ιταλία. Σήμερα θα δούμε ένα πραγματικά διαφορετικό παιδικό δωμάτιο, φτιαγμένο με τις βασικές αρχές του συστήματος.

Η απουσία του παιδικού κρεβατιού δηλώνει την ελευθερία που δίνεται στο παιδί να παίρνει αποφάσεις για το πότε θα σηκωθεί από το κρεβάτι και πότε θα ξαπλώνει. Μια κούνια με ψηλά κάγκελα το περιορίζει. Μου αρέσει αυτή η ελευθερία, αλλά με τρομάζει λιγάκι ειδικά όταν απευθύνετε σε μώρα. Όπως θα διαπιστώσετε το δωμάτιο είναι ντυμένο με χαλί και πολλά μαξιλάρια, δεν υπάρχουν πολλά βαριά έπιπλα και σημεία που μπορεί εύκολα να χτυπήσει ένα παιδί. Το ριγέ χαλί τρέχει περιμετρικά, και οριοθετεί τον χώρο που μπορεί να κινηθεί.  Μου αρέσουν τα έντονα χρώματα και αυτή η αίσθηση ελευθερίας μέσα στον χώρο και παρόλο που έχει πολλά χρώματα, δεν σε κουράζει.

Η λογική είναι απλή, το παιδί μπορεί να κάνει αυτό που αισθάνεται την ίδια στιγμή, δεν χρειάζεται να περιμένει την μητέρα του για να το κατεβάσει από την κούνια, μπορεί εύκολα να μπουσουλίσει και να πάει κοντά στα παιχνίδια του. Θα έχετε δει καθρέφτες, τοποθετείστε στο ύψος του παιδιού για να μάθει να περιποιείτε τον εαυτό του. Ακόμα και η ντουλάπα του θα πρέπει να είναι προσβάσιμη και να μαθαίνει να ντύνετε μόνο του. Διαβάστε περισσότερα για το μοντεσσοριανό σύστημα στο παιδικό δωμάτιο και όχι μόνο, εδώ. Τι λέτε θα το τολμούσατε;

Montessori_System_Decor (2) Montessori_System_Decor (3) Montessori_System_Decor (4) Montessori_System_Decor (5)

Έπιπλα παιδικού δωματίου – Total White

Last modified on 2014-06-10 11:01:05 GMT. 3 comments. Top.

Total White deco

Τον τελευταίο καιρό δεν προλαβαίνω να κάνω και  πολλά. Καλώς ή κακώς το πρόγραμμα μου είναι φορτωμένο από το πρωί. Aρκετή δουλειά μετά χρόνο με την οικογένεια και πάει το 24ωρο. Την προηγούμενη εβδομάδα έγραψα ένα ενδιαφέρων post για την εβδομαδιαία στήλη του littledeco στο parentbook.gr, για την σωστή επιλογή των χρωμάτων. Νομίζω πως αφορά όλους όσους σκέφτονται να αλλάξουν χρώμα στο παιδικό δωμάτιο, και όχι μόνο. Επηρεασμένη από τα χρώματα σκέφτηκα το λευκό, μια Total White πρόταση επίπλων και διακοσμητικών, που μπορεί να λειτουργήσει σας βάση για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε έναν χώρο.

Total white λοιπόν στην βασική επίπλωση, και δίνεται το χρώμα και στυλ που θέλετε εσείς. Φυσικά υπάρχει και η επιλογή να κρατήσετε ένα δωμάτιο, απλό και ήσυχο σε λευκές αποχρώσεις και να δώσετε ένταση με λίγες πινελιές και ωραίες διακοσμητικές προτάσεις. Ταιριάζει σε βρεφικά δωμάτια, σε μικρούς χώρους και σε έσους αγαπούν το ρομαντικό και ουδέτερο ύφος. Εσείς τι χρώματα και διακοσμητικά θα επιλέγατε για να συνοδέψετε την Total White πρόταση μας, αυτή την εβδομάδα;

0a6adf3f9b2502a4fd02a64de145a699 7c9fcc8ce10f6797d9deccbd8b304d72 5037c37f5121fa3f3d2f39981979e5db c02f6f0bf3eb3d78e7eb101ab0cf7ad5

Συγκατοίκηση με ένα μωρό

Last modified on 2014-05-30 06:29:41 GMT. 5 comments. Top.

Toddler-cot bedroom (1)

Όταν υπάρχει ένα παιδικό δωμάτιο προτείνουμε συνήθως την λύση της κουκέτας. Εξοικονομείτε χώρο και τα παιδιά τρελαίνονται να ανεβαίνουν και να κρύβονται. Φυσικά αυτή η λύση προϋποθέτει την ευκολία του παιδιού, κατά πόσο δηλαδή είναι ικανό να ανέβει και να κατέβει μόνο του την σκάλα. Η ηλικία που βάζουμε σαν όριο ξεκινάει περίπου στα 3 αλλά πάντα εξαρτάται από την ικανότητα του παιδιού. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το ένα παιδάκι είναι ακόμα στην κούνια;

Στην περίπτωση που έχουμε ένα μεγάλο παιδί και ένα μωρό, ακόμα στην κούνια μπορούμε εύκολα να βάλουμε κουκέτα. Απλά την κουκέτα θα την χρησιμοποιήσει μόνο ο μεγάλος, και αργότερα όταν ξεπεταχτεί και το μωρό θα προσθέσουμε ένα κρεβάτι.  Η κούνια μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από μια κουκέτα εφόσον έχετε δει όταν το ύψος σας εξυπηρετεί. Χωράει δηλαδή η κούνια και υπάρχει ένας αέρας για να μπορείτε να βάζετε το μωρό. Η λύση του να μπει κάθετα η κούνια στην κουκέτα, δεν την προτείνω ιδιαίτερα. Υπάρχει κίνδυνος να πέσει κάτι από την κουκέτα επάνω στο μωρό και να χτυπήσει. Εάν επιλέξετε μια μικρή κούνια περίπου 1,20 θα μπορείτε να την τοποθετήσετε κάπου αλλού μέσα στον χώρο χωρίς να πιάνει πολύ χώρο. Άλλωστε θα είναι κάτι σχετικά προσωρινό αφού μετά τα 2 χρόνια το μωράκι σας θα μπορεί να κοιμάται στο κάτω κρεβάτι της κουκέτας. 

Toddler-cot bedroom (2) Toddler-cot bedroom (3) Toddler-cot bedroom (4) Toddler-cot bedroom (5) Toddler-cot bedroom (6) Toddler-cot bedroom (7) Toddler-cot bedroom (8) Toddler-cot bedroom (9) SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Μπλε, μόνο για αγόρια;

Last modified on 2014-04-11 10:51:28 GMT. 4 comments. Top.

blue pink gilry decor (9)

Το μπλε έχει καθιερωθεί σαν ένα καθαρά αγορίστικο χρώμα. Η αλήθεια είναι ότι εάν κάνεις τον σωστό συνδυασμό, θα ξαφνιαστείς πόσο όμορφα ταιριάζει και σε ένα κοριτσίστικο δωμάτιο.   Πολλές φορές έχουμε ένα παιδικό δωμάτιο σε μπλε αποχρώσεις, όμως το δεύτερο μωράκι μας είναι κορίτσι, δεν θέλουμε να μπούνε στην κουραστική διαδικασία και στα έξοδα να ξαναβάψουμε το δωμάτιο, από την άλλη θέλουμε να φτιάξουμε ένα όμορφο κοριτσίστικο δωμάτιο με πολλές ροζ πινελιές. Εύκολο !!! έκατσα και σας βρήκα κάποιους εύκολους συνδυασμούς που θα σας συναρπάσουν.

Ο βασικός κανόνας ότι το μπλε ταιριάζει πάντα με τις αποχρώσεις του ροζ. Έχετε να  επιλέξετε από ένα απαλό κουφετί μέχρι το έντονο φούξια. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το τόσο πολύ ταιριάζει αυτός ο συνδυασμός. Σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε, από ένα σκούρο  Navy μέχρι ένα απαλό γαλάζιο, το ροζ θα δέσει στον χώρο σαν να το είχατε προσχεδιάσει. Μπορείτε να επιλέξετε μια ταπετσαρία για να τονίσετε τον έναν τοίχο, τα υφάσματα είναι αυτά που θα δώσουν άλλο τόνο μέσα στο δωμάτιο αλλά και τα διακοσμητικά καδράκια στους τοίχους. Εύκολο δεν φαίνεται; 

blue pink girly decor (1) blue pink gilry decor (10) blue pink gilry decor (8) blue pink gilry decor (7) blue pink gilry decor (6) blue pink gilry decor (5) OLYMPUS DIGITAL CAMERA blue pink gilry decor (3) blue pink gilry decor (2)

ροζ – γκρι ελέφαντας για το παιδικό δωμάτιο

Last modified on 2014-04-03 09:53:50 GMT. 7 comments. Top.

Elefantas_PaidikoDomatio

Μετά από αρκετές ημέρες επιτέλους αρχίζω να συνέρχομαι. Αυτές οι ανοιξιάτικες ιώσεις είναι ότι χειρότερο. Ο ήλιος να λάμπει και εσύ να σέρνεσαι από καναπέ σε καναπέ, όχι ότι καλύτερο μπορεί να σου τύχει, το μόνο θετικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι μπορείς επιτέλους να ‘κάτσεις’ για λίγο και να βάλεις σε μια σωστή σειρά τις σκέψεις σου. Καιρό λοιπόν τώρα, η μαμά Βίκυ με ρωτούσε πως θα διακοσμήσει το βρεφικό δωμάτιο της κόρης της, με όμορφα γκρι ελεφαντάκια. Δυστυχώς το μόνο που μπορούσε να βρει ήταν λούτρινα σχέδια ελέφαντα και διακοσμητικά αυτοκόλλητα για το τοίχο, σε πολύ μπεμπε έκδοση που δεν της άρεσε καθόλου.

Μοντέρνα η μαμά Βίκυ σκεφτόταν κάτι σε γκρι, μίνιμαλ, με λίγες ροζ πινελιές για το κοριτσάκι της. Όλα λοιπόν είναι θέμα styling, τι είναι αυτό θα μου πείτε. Το styling ενός χώρου λοιπόν είναι ουσιαστικά η σωστή επιλογή των διακοσμητικών, για να ντύσουμε έναν χώρο και να αποδώσουμε το σωστό ύφος. Έτσι σήμερα έφτιαξα ένα μικρό design board, με θέμα τον ελέφαντα. Τα χρώματα τα είχε ήδη αποφασίσει η μαμά Βίκυ, γκρι & ροζ αγαπημένος συνδυασμός. Ένα όμορφο παιχνιδιάρικο χαλάκι (ikea), ένα επιδαπέδιο φωτιστικό με λευκό, rattar καπέλο (ikea) και μια αναπαυτική πολυθρόνα σε ροζ καρό (ikea). Το κερασάκι στην τούρτα το βρήκαμε στο ZARAHOME kids, ένα χαριτωμένο ψάθινο καλάθι, σε σχήμα ελέφαντα. Ενώ δώσαμε και λίγο χρώμα με διακοσμητικά μαξιλαράκια με ροζ ελέφαντες (lightinthebox) Δεν είναι υπέροχα;

Elefantas_PaidikoDomatioGkri

Προτάσεις για λιλά παιδικό δωμάτιο

Last modified on 2014-03-20 09:40:03 GMT. 3 comments. Top.

lila littledeco

 Το λιλά είναι ένα χρώμα που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην διακόσμηση. Είναι το χρώμα της λεβάντας που σε κερδίζει αμέσως αφού αποπνέει θηλυκότητα, ηρεμία και στυλ, ξεφεύγοντας από τους κλασσικούς συνδυασμούς. Είναι ένα δύσκολο χρώμα, προσωπικά πιστεύω ότι αναδεικνύετε καλύτερα όταν συνδυάζετε και με άλλες αποχρώσεις.  Την προηγούμενη εβδομάδα σας πρότεινα κάποιους συνδυασμούς για ροζ/φούξια ρίγες. Σήμερα θα δούμε το λιλά αφού η μαμά Αγγελική έχει και ένα βρεφικό δωμάτιο να διακοσμήσει και της αρέσει το λιλά.

Τρείς υπέροχες αποχρώσεις !!! Ένα ανοικτό Lavender, ένα δυνατό μωβ-λιλά και ένα μωβ-μπλέ θα τολμούσα να πω. Για ένα βρεφικό δωμάτιο το Lavender νομίζω ότι είναι το ιδανικό χωρίς να ακυρώνω τις άλλες δυο αποχρώσεις. Δείτε προσεκτικά τον φυσικό φωτισμό κατά την διάρκεια της ημέρας, κάντε ένα δείγμα και επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Μην ξεχάσετε να συνδυάσετε το λιλά με άλλα συμπληρωματικά χρώματα και επιλέξτε λευκά έπιπλα. Δοκιμάστε πράσινο, ροζ, φούξια, κίτρινο και μπεζ. Δίνει ζωντάνια στον χώρο και θα εκτιμήσετε περισσότερο την ηρεμία του λιλά. Εσείς πιο θα επιλέγατε;

Lilac01 littledecoLilac001 littledecoLilac02 littledeco

οι κωδικοί των χρωμάτων είναι της Benjamin Moore, καλή διακόσμηση !!!

Τρείς αποχρώσεις του ροζ για διακοσμητικές ρίγες !!!

Last modified on 2014-03-13 11:21:57 GMT. 4 comments. Top.

2cd46ae510b4bef5e04e93e706f513a7

Οι ρίγες είναι τάση, δίνουν ένταση και στυλ στον χώρο και είναι ένα διαχρονικό διακοσμητικό τρικ που αρέσει σε όλους. Ένα παιδικό δωμάτιο σε ροζ αποχρώσεις λοιπόν, για την Αγγελική που θέλει να διακοσμήσει τον έναν τοίχο του παιδικού δωματίου. Βρήκα λοιπόν 3 αποχρώσεις για διαφορετικό αποτέλεσμα. Ένα ελαφρύ ροζ, ένα medium και ένα αρκετά πιο έντονο. Εσείς πιο θα επιλέγατε;

Και οι τρείς αποχρώσεις είναι υπέροχες, τώρα ανάλογα με το ύφος που θέλεις να αποδώσεις στον χώρο επιλέγεις την κατάλληλη. Πριν επιλέξετε θα πρέπει να δείτε με προσοχή τον προσανατολισμό του δωματίου, πόσο φωτεινό είναι δηλαδή κατά την διάρκεια της ημέρας. Ο φωτισμός είναι ένα βασικό στοιχείο που επιρεάζει πολύ το τελικό αποτέλεσμα. Καλό είναι πάντα να κάνουμε ένα μικρό δείγμα στον τοίχο και να το αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες για να δούμε πως φαίνεται μέσα στην διάρκεια της ημέρας. Οι κωδικοί είναι από δειγματολόγιο της Benjamin Moore και μπορείτε να αγοράσετε δείγματα από τα συνεργαζόμενα χρωματοπωλεία της περιοχής σας. 

Καλή επιτυχία Αγγελική με την διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Περιμένω φωτογραφίες από το τελικό αποτέλεσμα !!!

pink decor 03

pink decor 01

pink decor 02

παιδική κουκέτα IKEA, KURA πριν&μετά

Last modified on 2014-07-22 12:52:11 GMT. 8 comments. Top.

IKEA DIY KURA AFTER (1)

Δεν έχουν 2 εβδομάδες που  έβγαλα το κάγκελο της κούνιας του Τίμου μου και έγινε ένα ωραίο πρακτικό κρεβατάκι-καναπεδάκι. Παρ’  όλα  αυτά έχω αρχίσει και σκέφτομαι ήδη το επόμενο κρεβατάκι του, υπολογίζω να το αλλάξουμε γύρω στα 5 οπότε φαντάζομαι κάτι τολμηρό και παιχνιδιάρικο που θα αρέσει στον μικρό μου, αλλά και στην μαμά αφού ελπίζω ότι θα με δέχεται στο χώρο του ακόμα, να διαβάζουμε παραμύθια και να παίζουμε τους πειρατές. Ένα κρεβατάκι που φλερτάρω έντονα είναι η κουκέτα του IKEA, KURA.

Δεν είναι πολύ ψηλό για να φοβάμαι τις ατσούμπαλες πτώσεις και μπορείς να το τοποθετήσεις όπως θέλεις. Επίσης σου δίνει μια ελευθερία στην τελική απόδοση του επίπλου, επίσης πολύ σημαντικό. Έτσι ψάχνοντας για όμορφες ιδέες έπεσα σε μια υπέροχη DIY κουκέτα σε κοριτσίστικο στυλ. Δεν μπορώ να πω και πριν μια χαρά ήταν, αλλά μετά την προσθήκη της ξύλινης όψης άλλαξε τελείως το δωμάτιο και η κουκέτα μεταμορφώθηκε σε παραμυθένιο σπιτάκι. Σε συνδυασμό με όμορφα χαρούμενα χρώματα και τα παιχνιδιάρικα φωτάκια έχουμε ένα πολύ γλυκό παιδικό δωμάτιο για δύο αδελφούλες. Αλήθεια, ωραίες και πρακτικές οι κουκέτες, έναν φόβο όμως δεν τον έχετε;

IKEA DIY KURA BEFORE (2) IKEA DIY KURA BEFORE (1)

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ.

KURA DIY KIDSIKEA DIY KURA AFTER (2) IKEA DIY KURA AFTER (1)

 IMAGES VIA

 

 

Οργανώστε τα LEGO

Last modified on 2014-01-30 10:30:18 GMT. 3 comments. Top.

LEGO_PAIXNIDI

Όσοι από εσάς τους γονείς  αγοράζετε LEGO στα παιδιά σας, θα έχετε διαπιστώσει ότι μετά από λίγο καιρό επικρατεί το απόλυτο χάος στο παιδικό δωμάτιο. Προσωπικά τα πρώτα δυο κουτιά προσπάθησα να τα διατηρήσω άθικτα με σκοπό να τα αποθηκεύουμε το καθένα ξεχωριστά. Φυσικά αυτό δεν κράτησε ούτε 2 ημέρες αφού τα κουτιά σκίστηκαν και τα LEGO περιφέρονται σε όλο το δωμάτιο.

Μεγαλύτερη απογοήτευση ένιωσα και μόνο στην σκέψη ενός νέου LEGO, παρότι  τα θεωρώ ένα δημιουργικό παιχνίδι. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ένα «σταθμός» παιχνιδιού LEGO, ένα τραπέζι μικρό που θα το χρησιμοποιεί σαν βάση για να φτιάχνει τις κατασκευές του… και η λύση ήρθε … Ένα τραπέζι μέσης από το ΙΚΕΑ, της σειράς lack σε διαστάσεις  78εκ.Χ78εκ με μεσαίο ράφι για να τοποθετήσουμε διάφανα κουτιά, και να έχουμε τακτοποιημένα και όμορφα τα LEGO. Είναι μια οικονομική και γρήγορη λύση για να οργανώσουμε τα LEGO. Καλό παιχνίδι λοιπόν !!!

500_500_2011_3_28_10_33_37

500_500_2011_3_28_11_2_33

διαφορετικά παιδικά δωμάτια – μέρος Α΄

Last modified on 2014-01-16 10:37:08 GMT. 3 comments. Top.

modern kids room Decor (2)

Πάντα υπάρχει τρόπος για να φτιάξουμε ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο παιδικό δωμάτιο. Θα πρέπει να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να ψάξουμε το κάτι διαφορετικό. Ξεκινώντας από τα έπιπλα και από το παιδικό δωμάτιο, αν εκμεταλλευτούμε μια ιδιαιτερότητα του δωματίου ή απλά φτιάξουμε μια ειδική κατασκευή σίγουρα θα έχουμε ένα παιδικό δωμάτιο διαφορετικό από τα άλλα.

Η ειδική κατασκευή είναι ένα έπιπλο ή κάποιο αντικείμενο που θα σχεδιαστεί για έναν συγκεκριμένο χώρο από Αρχιτέκτονα, Διακοσμητή και θα υλοποιηθεί από τον μαραγκό. Ξεφεύγοντας από τις κλασικές λύσεις επίπλωσης μπορείς να δημιουργήσεις τον χώρο που θέλεις καλύπτοντας αισθητική αλλά και το λειτουργικό  μέρος ενός χώρου. Δείτε ένα πολύ απλό και έξυπνο παράδειγμα, μέσα στο παιδικό δωμάτιο έχει φτιαχτεί ένα επίπεδο, ένα σκαλάκι, με αποθηκευτικό χώρο που ταυτόχρονα δημιουργεί μια επιφάνεια για το κρεβάτι. Τοποθετώντας απλά ένα στρώμα έχεις μια όμορφη γωνιά ύπνου και χαλάρωσης, έχουμε extra αποθηκευτικό χώρο και μια διαφορετική αισθητική. Μου άρεσε ιδαίτερα και η κατασκευή του deck με την διακόσμηση LEGO. Μπορεί να προσαρμοστεί άνετα σε ένα μικρό δωμάτιο αφού συνδυάζει κρεβάτι, ντουλάπα, γραφείο και γωνιά παιχνιδιού. Τι άλλο να ζητήσεις; 

modern kids room Decor (7) modern kids room Decor (6) modern kids room Decor (5) modern kids room Decor (4) modern kids room Decor (1)

…μια πολυθρόνα και για την μαμά

Last modified on 2014-01-13 11:43:12 GMT. 3 comments. Top.

Sofas_kids room decor

Ψάχνοντας τα έπιπλα για  το παιδικό δωμάτιο μην ξεχάσουμε να κοιτάξουμε για μια άνετη πολυθρόνα, αυτή θα είναι για την μαμά… κάποιοι θεωρούν ότι μια πολυθρόνα σε ένα παιδικό δωμάτιο είναι υπερβολή ή και απλά ανούσια επιλογή. Σκεφτείτε καλά πόσο χρόνο θα περνάτε μέσα σε αυτό το δωμάτιο, μπορείτε να κάθεστε άνετα να ταΐζετε το μωρό σας,  να το νανουρίζετε αλλά και μεγαλώνοντας να κάθεστε κοντά στο παιδί σας διαβάζοντας παραμύθια ή απλά παρατηρώντας το να παίζει .

Προσωπικά με έχει βολέψει πολύ, ακόμα και όταν έρχεται η γιαγιά του ή μια από αγαπημένες του νονές δεν χρειάζεται να μετακομίζουμε όλα τα παιχνίδια στο σαλόνι. Ο επισκέπτης βολεύετε στην άνετη πολυθρόνα μας και ο μικρός κάνει άνω κάτω το δωμάτιο. Μην βιαστείτε να επιλέξετε, πριν αγοράσετε μια πολυθρόνα δοκιμάστε την, καθίστε αναπαυτικά στην έκθεση του καταστήματος και σκεφτείτε τον χρόνο που θα περάσετε μαζί. Ένα υποπόδιο πάντα βοηθάει να ρίξουμε και έναν υπνάκο, λίγος extra αποθηκευτικό χώρος ποτέ δεν έβλαψε, και φυσικά μην ξεχάσουμε και τις κουνιστές πολυθρόνες. Η τελική επιλογή θα είναι δική σας, σκεφτείτε την χρήση και το στυλ που σας αρέσει και επιλέξτε την καλύτερη για εσάς !!!

Μπλε παιδικό δωμάτιο με στυλ και άποψη !!!

Last modified on 2014-01-08 10:21:55 GMT. 1 comment. Top.

Blue4you1Πρόσφατα έλαβα ένα email από την Ελένη, φτιάχνει το βρεφικό δωμάτιο και της άρεσε ένα από τα δωμάτια που είχαμε παρουσιάσει παλιότερα Jack’s bedroom. Ρίγες μπλε, έντονα διακοσμητικά γράμματα επάνω από την βρεφική κούνια, όμορφα χρώματα με βάση το μπλε σκούρο και πράσινα, κόκκινα διακοσμητικά αντικείμενα και υφάσματα για να σπάσουν την μονοτονία.

Επέλεξα μια κούνια καναπέ σε κλασικό ύφος, ένα ιδιαίτερο σχέδιο με στυλ και ρομαντισμό. Ο καναπές είναι από το IKEA, όπως και το υποπόδιο με extra αποθηκευτικό χώρο κάτω από το μαξιλάρι. Είπαμε να κοιτάμε και λίγο το λειτουργικό κομμάτι της υπόθεσης … χαλί και κουρτίνα σε navy μπλε, ένα λευκό καπέλο για φωτιστικό μπορεί εύκολα να ταιριάξει στον χώρο μας. Μπορούμε να προσθέσουμε διακοσμητικά μαξιλάρια σε πράσινο, κόκκινο όπως και καλάθια με φυσική πλέξη, η ψάθα δίνει στον χώρο μια γήινη πλευρά που μας αρέσει. Τέλος μην ξεχάσουμε τις φαρδιές ρίγες, επιλέξτε τον τοίχο που θα ντύσετε με ταπετσαρία ή απλά βάφοντας φαρδιές ρίγες στον τοίχο, είναι αρκετά πιο οικονομικό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο.  

500_500_2011_3_28_11_55_22 500_500_2011_3_28_11_53_46

Βιβλιοθήκη για το παιδικό δωμάτιο

Last modified on 2013-12-09 09:23:28 GMT. 1 comment. Top.

besta ikea kids room (5)

Καθημερινά καθόμαστε και κοιτάμε φωτογραφίες από παιδικά δωμάτια, τόσο τακτοποιημένα και φτιαγμένα με ωραία χρώματα και διακοσμητικά. Μετά κοιτάμε το δικό μας που με τόσο κόπο και αγάπη φτιάξαμε και βλέπουμε έναν χαμό !!! Παιχνίδια παντού, βιβλία σκορπισμένα, κουτί εδώ κουτί εκεί και πάει λέγοντας. Αρχικά να σας πω ότι όλες οι επαγγελματικές φωτογραφίες εκτός ότι χρησιμοποιούν τον σωστό φωτισμό, κάνουν και κάτι άλλο έξυπνο, το λεγόμενο staging. Τι είναι το staging; Ουσιαστικά φτιάχνουν το δωμάτιο αφαιρώντας ή προσθέτοντας κάποια αντικείμενα, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο ελκυστικό. Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε πολλά παιδικά δωμάτια που βλέπετε, τα παιχνίδια δεν υπάρχουν καθόλου ή απλά συμπληρώνουν τον χώρο. Και όχι πείτε μου, υπάρχει παιδικό δωμάτιο χωρίς κάστρα και το σπίτι της Barbie που πιάνουν τουλάχιστον μισό τετραγωνικό;

Και αφού τα δικά μας παιδικά δωμάτια είναι αληθινά και τα ζούμε κάθε μέρα, μια απλή λύση είναι να φτιάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αποθηκευτικούς χώρους μπορούμε. Οι κλειστές βιβλιοθήκες εξυπηρετούν γιατί αρχικά δεν σκονίζονται και μπορείς να κρύψεις μέσα ότι βάζει ο νους σου. Προσωπικά προτιμώ έναν συνδυασμό ανοικτής και κλειστής βιβλιοθήκης γιατί και στο κάτω-κάτω, και τα παιχνίδια είναι μέρος του δωματίου !!! Μια αγαπημένη λύση που φλερτάρω τον τελευταίο καιρό είναι η βιβλιοθήκη της IKEA, besta. Ταιριάζει στην μίνιμαλ διάθεση μου, και έχει πολλά διαφορετικά μεγέθη και αποχρώσεις για όλα τα γούστα. Μπορείτε να φτιάξετε μια χαμηλή βιβλιοθήκη, ένα χώρο μελέτης, μια γωνιά με μαξιλάρια για διάβασμα, ένα εφηβικό γραφείο, αλλά και μια όμορφη κουζίνα !!!

besta ikea kids room (1) besta ikea kids room (2) besta ikea kids room (3) besta ikea kids room (4) besta ikea kids room (6) besta ikea kids room (7) besta ikea kids room (8)

Εφηβικό δωμάτιο με Chevron

Last modified on 2013-11-27 13:12:43 GMT. 4 comments. Top.

Chevron-kids decoration1

Το chevron είναι ένα σχέδιο που βλέπουμε όλο και περισσότερο να χρησιμοποιείται στην διακόσμηση. Και η αλήθεια είναι ότι όσα περισσότερα δωμάτια βλέπουμε τόσο περισσότερο το αγαπάμε. Μπορεί εύκολα να διακοσμήσει ένα βρεφικό αλλά και ένα εφηβικό δωμάτιο. Είναι διαχρονικό και νομίζω ότι δίνει στον χώρο έναν δυναμισμό. Η επιλογή των χρωμάτων παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση, έτσι σήμερα είπα να δώσουμε έμφαση στο αγαπημένο κίτρινο !!!

Ταιριάζει σε όλους τους τύπους διακόσμησης και συνδυάζετε με τα περισσότερα χρώματα. Μαζί με το κίτρινο θα χρησιμοποιήσουμε και το πράσινο σαν συμπληρωματικό, και φυσικά δεν θα μπορούσα να ξεχάσω ένα ανοικτό γκρι. Μην σας απασχολεί το σχέδιο του chevron στον τοίχο, το μόνο που θα χρειαστείτε  είναι να παραγγείλετε το χρώμα που θέλετε από το sticky.gr. Σε μορφή αυτοκόλλητου ξενοιάζετε από μπογιές και χρώματα και απλά τοποθετείτε το σχέδιο στον τοίχο. Για το εφηβικό κρεβάτι επέλεξα ένα υφασμάτινο  καναπεδάκι της neoset. Προτιμώ τα κρεβάτια που είναι ντυμένα με κάποιο ύφασμα ή δέρμα, αφού θεωρώ ότι είναι πιο ζεστά και χουχουλιάρικα, άσε που δεν χτυπάς τα πόδια σου κάθε λίγο και λιγάκι !!! Το φωτιστικό και το πουφ σε πράσινο χρώμα θα συμπληρώσουν την χρωματική μας παλέτα. Τέλος δύο διακοσμητικά καδράκια με κίτρινα ελεφαντάκια για τον τοίχο, μια όμορφη αιώρα της lifetime και το δωμάτιο μας είναι σχεδόν έτοιμο !!! Όμορφο, ζεστό και σίγουρα στυλάτο !!!

φτιάξε το δικό σου αστεράτο παιδικό δωμάτιο !!!

Last modified on 2013-11-25 10:18:59 GMT. 5 comments. Top.

My lucky star

Η διακόσμηση με αστέρια είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα για το παιδικό δωμάτιο. Ήταν το θέμα που επέλεξα και εγώ για το δωμάτιο του Τίμου μου αλλά και για την βάπτιση του.  Και όπως φάνηκε από τα σχόλια που κάνατε σε πρόσφατο post που είδαμε, ένα σούπερ αστεράτο παιδικό δωμάτιο, σας αρέσουν και εσάς. Σας έφτιαξα λοιπόν ένα designboard για τα αστεράκια μας, μια πρόταση διακόσμησης που αναφέρει 6 βασικά αντικείμενα που μπορείτε να επιλέξετε για να αρχίσετε  την σύνθεση του δωματίου.

Η βρεφική κούνια Φοίβη της cocomat, είναι από φυσικό ξύλο οξιάς και φυσικά μπορεί να αντικατασταθεί από ένα παιδικό κρεβατάκι, εφόσων το δωμάτιο αφορά ένα μεγαλύτερο παιδί. Μια κουνιστή καρέκλα Rocker σε σχέδιο Eames, δίνει ένα μοντέρνο στυλ στον χώρο. Τα όμορφα αστεράκια στον τοίχο του δωματίου, μπορείτε να τα φτιάξετε με ένα στένσιλ, τοποθετώντας τα στα σημεία που θέλετε και επιλέγοντας το χρώμα που σας ταιριάζει εύκολα και απλά. Το  χαλί σε έντονη ρίγα γκρι-λευκό είναι της crate and barrel και θα το βρείτε σε πολλές διαστάσεις. Τέλος το λευκό φωτιστικό και το διακοσμητικό πουφ από μπαμπού θα τα βρείτε στο IKEA. Εάν η το γκρι σας κάνει λίγο άτονο και σοβαρό, επιλέξτε ένα άλλο χρώμα και συνδυάστε διακοσμητικά σε άλλη απόχρωση. Ένα σύνχρονο και διαχρονικό δωμάτιο που θα ακολουθεί το παιδί μας σε όλες τις φάσεις της ζωής του, αφού τα αστέρια λάμπουν για πάντα.

πάντα για την βρεφική κούνια

Last modified on 2013-11-01 07:33:08 GMT. 5 comments. Top.


Brefiki_Panta

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι η επιλογή της βρεφικής προίκας. Τα χρώματα αλλά και η θεματολογία είναι κάτι που διαμορφώνει την τελική εικόνα του χώρου και κάτι που δυστυχώς δεν αλλάζει εύκολα. Αυτήν την εβδομάδα είδα και ξεχώρισα μια ξεχωριστή σειρά για την βρεφική κούνια. Είναι της lifetime, μια εταιρεία από την Δανία, και μας προτείνει ένα γλυκό cupcake σετ για να ντύσετε ένα κοριτσίστικο δωμάτιο, σε λευκό ροζ.  Ένα όμορφο και φυσικά πεντανόστιμο θέμα διακόσμησης που τελευταία βλέπω να είναι πρώτο στην λίστες προτίμησης σας για την βάπτιση και το παιδικό πάρτυ. Για τα μικρά μας αγοράκια σε μπλε/πετρόλ παιχιδιάρικα αεροπλανάκια διακοσμούν την κούνια.

Ένα από τα στοιχεία που μου άρεσαν στα συγκεκριμένα πάντα ήταν η διπλή όψη του υφάσματος αλλά και η περιμετρική κάλυψη της κούνιας. Δεν ξέρω για εσάς αλλά ο μπέμπάκος μου μόλις άρχισε να μπουσουλάει, γύρναγε γύρω -γύρω μέσα στην κούνια και η πάντα που είχα δεν κάλυπτε όλα τα κάγκελα με αποτέλεσμα να βάζω μαξιλάρια γύρω – γύρω για να μην κουτουλάει… ευτυχώς το ξεπεράσαμε γρήγορα. 

Brefiki_Panta cupcake

το post δεν είναι διαφημιστικό

Bohemian pink – Φτιάξτο και εσύ !!!

Last modified on 2013-11-01 07:38:23 GMT. 3 comments. Top.

bohemian style

Ένα από τα παιδικά δωμάτια που λατρέψαμε είναι το Bohemian pink που πρόσφατα παρουσιάσαμε. Ρομαντικό και φωτεινό χωρίς πολλά διακοσμητικά μας βγάζει μια ηρεμία, διακοσμημένο με τις ροζουλί κοριτσίστικες αγάπες που ποτέ δεν ξεχνάμε!!! Εάν θέλετε να φτιάξετε και εσείς ένα παρόμοιο δωμάτιο δείτε την διακοσμητική καρτέλα (design board) που σας έφτιαξα, με κάποιες προτάσεις σε έπιπλα & διακοσμητικά για να φτιάξετε και εσείς ένα bohemian style με ροζ πινελιές, παιδικό δωμάτιο. Αρχικά κρατήστε το φόντο λευκό και φωτεινό, επιλέξτε λευκά έπιπλα χωρίς πολλά διακοσμητικά και χρώματα και ντύστε τον χώρο σας με τα απαραίτητα διακοσμητικά, δίνοντας έμφαση στο ροζ.

... get the look !!!

 

διακόσμηση στο ροζ !!!

Last modified on 2013-09-10 12:14:28 GMT. 0 comments. Top.

Επιλέξτε τα σωστά διακοσμητικά αντικείμενα για ένα παιδικό δωμάτιο, τι άλλο … φουλ στο ροζ!!! Τέσσερα αντικείμενα με στυλ και άποψη για να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο. Με σύνχρονο και φρέσκο αέρα, ροζ πινελιές για έναν ιδιαίτερο χώρο. Επιλέξτε ένα ουδέτερο φόντο σε λευκό ή γκρι απαλό και παίξτε με την διακόσμηση του χώρου. 

pink for kids

διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο με λευκό & μαύρο

Last modified on 2013-11-01 07:55:52 GMT. 0 comments. Top.

kids room black decoration (1)

Σας έχουν κουράσει τα γλυκανάλατα ροζ  και  σιέλ παιδικά δωμάτια και θέλετε να κάνετε ΤΗΝ αλλαγή. Η πρόταση μου είναι μια… γλυκό μαύρο !!! Μην τρομάξετε, απλά δείτε το αλλιώς. Το γεγονός ότι θα χρησιμοποιήσετε το μαύρο για να διακοσμήστε ένα παιδικό δωμάτιο δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα δημιουργήσετε ένα μουντό και καταθλιπτικό χώρο. Αρχικά ετοιμάστε ένα λευκό, φωτεινό και καθαρό φόντο. Επιλέξτε με προσοχή τα διακοσμητικά σας αντικείμενα. Δεν είναι απαραίτητα να ντύσετε όλο τον χώρο  στα μαύρα, ένα ιδιαίτερο μαύρο χαλί μπορεί να κάνει την διαφορά, μια ταπετσαρία με διακριτικά μαύρα σχέδια επίσης μπορούν να δώσουν χαρακτήρα στον χώρο. Τέλος εάν σας φαίνεται πολύ σοβαρός ο συνδυασμός λευκό – μαύρο, επιλέξτε ένα τρίτο συμπληρωματικό  χρώμα. Κίτρινο, κόκκινο, πράσινο απλά θα τονίσουν την χρωματική αντίθεση μέσα στον χώρο. Τι λέτε θα το τολμούσατε;kids room black decoration (3) kids room black decoration (4) kids room black decoration (5) kids room black decoration (6) kids room black decoration (7) kids room black decoration (8) kids room black decoration (9) kids room black decoration (10) kids room black decoration (11) kids room black decoration (12) kids room black decoration (13) kids room black decoration (14) kids room black decoration (15) kids room black decoration (16)

διακόσμηση παιδικού δωματίου με τον παγκόσμιο χάρτη

Last modified on 2013-06-25 06:38:05 GMT. 0 comments. Top.

Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο με τον παγκόσμιο χάρτη. Ένας ωραίος και διασκεδαστικός τρόπος για να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο σε έναν ταξιδιάρικο χώρο με πολλές γνώσεις και παιχνίδι.

GlobeDesign

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο, με τον παγκόσμιο χάρτη στην στήλη μας DECO

πιές το γάλα σου για να ψηλώσεις, παιδί μου …

Last modified on 2013-06-18 08:27:09 GMT. 0 comments. Top.

πιές το γάλα σου για να ψηλώσεις … φάε τα λαχανικά σου … και τι δεν έλεγε η κακομοίρα η μητέρα μου για να με πείσει να πιώ το γάλα μου, που μέχρι και σήμερα η αλήθεια είναι ότι το αποφεύγω. Νομίζω θα ήταν ευκολότερο για όλους μας να είχα στο δωμάτιο μου έναν χαριτωμένο χάρακα, μια μεσούρα που μετά από κάθε γουλιά θα έτρεχα να μετρηθώ. Μια ωραία διακοσμητική πινελιά !!! Κολλήστε αυτοκόλλητα στον τοίχο, σε κάποια έπιπλο ή απλά κρεμάστε έναν χάρακα με χρώμα φιγούρες και ζωάκια. Ανάλογα με το στυλ του δωματίου επιλέξτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στον χώρο σας. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά μας θα το λατρέψουν … και ίσως να τα πείσουμε να φάνε λίγα λαχανικά περισσότερο.

mezoura toixou paidiko domatio (2) mezoura toixou paidiko domatio (1) mezoura toixou paidiko domatio (7) mezoura toixou paidiko domatio (6) mezoura toixou paidiko domatio (5) mezoura toixou paidiko domatio (4) mezoura toixou paidiko domatio (3)

Κουκέτα – η λύση για το παιδικό δωμάτιο

Last modified on 2013-06-18 08:20:16 GMT. 5 comments. Top.

Τώρα που καλοκαίριασε για τα καλά … αν εξαιρέσεις τις τοπικές βροχούλες φυσικά … και  τελειώνουν και τα σχολεία, αρχίζουν οι σκέψεις για τις αλλαγές στο παιδικό δωμάτιο. Άλλωστε πολλοί από εσάς θα έχετε να αντιμετωπίσετε μια άλλη πραγματικότητα από το Σεπτέμβριο, αφού τα παιδιά μας μεγαλώνουν και άλλα θα πάνε σχολείο για πρώτη φορά, άλλα θα αφήσουν τις βρεφικές κούνιες και την ασφάλεια του δωματίου των γονιών τους και θα πρέπει να “συγκατοικήσουν” με τα αδελφάκια τους.

Σκεφτείτε και βρείτε παιδικά έπιπλα που θα κάνουν το παιδικό δωμάτιο πιο εργονομικό και άνετο να φιλοξενήσει τις παράλληλες δραστηριότητες των παιδιών σας.  Ένα μικρό δωμάτιο θα είναι πιο λειτουργικό εάν αντί για ένα συμβατικό κρεβάτι, βάζατε μια κουκέτα κρεβάτι- γραφείο. Τα κρεβάτια πάνω-κάτω, όπως λέγαμε παλιά είναι μια καλή λύση για να εκμεταλλευτείτε σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο σας και παράλληλα να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο.

paidiko-domatio-kouketa(7) paidiko-domatio-kouketa(2) paidiko-domatio-kouketa(6) paidiko-domatio-kouketa(5) paidiko-domatio-kouketa(4) paidiko-domatio-kouketa(3) paidiko-domatio-kouketa(1)

καλάθι τακτοποίησης παιχνιδιών

Last modified on 2013-06-05 09:22:49 GMT. 0 comments. Top.

Έχω φάει τον τόπο να βρω στυλάτα και κομψά καλάθια τακτοποίησης παιχνιδιών για το παιδικό δωμάτιο του γιού μου. Δεν είναι ότι δεν βρίσκω, απλά όπως σε όλα, δεν θέλω τα κλασικά “παιδικά” πλαστικά καλάθια που βλέπω σε όλα τα δωμάτια. Σκέφτηκα πως δεν θα είμαι η μόνη, έτσι σας παρουσιάζω τις επιλογές που έχουμε για το κάτι διαφορετικό. Ξεκινάω με τα κλασικά κουτιά αποθήκευσης, όχι και η πρώτη μου επιλογή.

KoutiGiaPaixnidia (2)

KoutiGiaPaixnidia (3)

KoutiGiaPaixnidia (4)

θα τα βρείτε στην παιδική σειρά του IKEA, συνεχίζω με υφασμάτινα κυλινδικά καλάθια σε διχρωμία με χερουλάκια ή χωρίς.

KoutiGiaPaixnidia (6)

http://www.sunnyside.gr

KoutiGiaPaixnidia (10)

 

http://www.mypetitboutique.eu

KoutiGiaPaixnidia (9)

http://www.3sprouts.com

… από τα αγαπημένα μου, αλλά θέλει προσωπική εργασία και δεν ξέρω κατα πόσο θα τα καταφέρω (εκτός αν έχετε κάποια γιαγιά που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση) είναι τα χειροποίητα στρογγυλά καλάθια, με τα δύο υφάσματα και το κομψό γύρισμα στον λαιμό !!! Τέλεια !!! Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες κατασκευής στο filminthefridge.com και εάν κάποια από εσάς καταφέρει να τα φτιάξει ας μου στείλει μια φωτογραφία να τα χαρώ !!!

KoutiGiaPaixnidia (1)

Για το τέλος κράτησα αυτά που ταιριάζουν περισσότερο στο δικό μου γούστο. Καλάθια από μαλακό ύφασμα σε φυσικές αποχρώσεις και από φυσικά υλικά μπαμπού και rattar, δεν ξέρω κατα πόσο θα αρέσουν στον μπεμπάκο μου οπότε λέω να αυτοσχεδιάσω και να τα διακοσμήσω με κάποιο ζωάκι που του αρέσουν, άλλωστε για το δικό του δωμάτιο μιλάμε !!!

KoutiGiaPaixnidia (5)

http://www.babyglitter.gr

KoutiGiaPaixnidia (11) KoutiGiaPaixnidia (12) KoutiGiaPaixnidia (7)

KoutiGiaPaixnidia (8)

KoutiGiaPaixnidia (13)

 

http://www.zarahome.gr

Φροντίστε τα κουτιά που θα επιλέξετε έχουν την σωστή διάσταση και να αντέχουν στις κακουχίες … το τελευταίο κουτί που έδωσα στον γιο μου, σαν προσωρινή λύση δεν έβγαλε την εβδομάδα. 

παιδικό δωμάτιο με γκρι – μπεζ αποχρώσεις

Last modified on 2013-05-27 20:10:57 GMT. 0 comments. Top.

Αν αγαπάτε τις φυσικές αποχρώσεις, και δεν θέλετε έντονα χρώματα και εντάσεις στην διακόσμηση του παιδικού δωματίου, η καλύτερη επιλογή είναι να διαλέξετε χρώματα σε αποχρώσεις του γκρι και του μπεζ. Τα φυσικά υλικά επίσης προσδίδουν έναν χαλαρωτικό και ζεστό τόνο στον χώρο, επιλέξτε τα με προσοχή και δώστε τις κατάλληλες πινελιές !!!

NaturalFeel

Ιδέες διακόσμησης για μικρά παιδικά δωμάτια

Last modified on 2013-05-27 20:19:36 GMT. 0 comments. Top.

Οι περισσότεροι από εμάς τους γονείς, συνδέουμε ένα ωραίο δωμάτιο με το πόσο μεγάλο είναι και πόσα περισσότερα πράγματα μπορούμε να χωρέσουμε μέσα σε αυτό. Ευτυχώς, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, αφού τα παιδιά μας δεν χρειάζονται μεγαλύτερο  χώρο αλλά μεγαλύτερη δημιουργικότητα και φαντασία. Εκμεταλλευτείτε κάθε σπιθαμή του δαπέδου, αλλά και κάθε καθαρή όψη του τοίχου. Τοποθετήστε ντουλάπια κάτω από το κρεβάτι και εκμεταλλευτείτε το ύψος του δωματίου φτιάχνοντας σκαλίτσες και κουκέτες. Ευτυχώς η διακόσμηση του παιδικού δωματίου δεν χρειάζεται κόπο αλλά τρόπο !!!  

SmallRoomTips (1) SmallRoomTips (2) SmallRoomTips (3) SmallRoomTips (4) SmallRoomTips (5) SmallRoomTips (6) SmallRoomTips (7) SmallRoomTips (8) SmallRoomTips (9)

ροζ παιδικό δωμάτιο

Last modified on 2013-06-01 10:08:48 GMT. 0 comments. Top.

Σε ένα κοριτσίστικο δωμάτιο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το ροζ χρώμα. Μπορεί να συνδυαστεί εύκολα και αναλόγως να αποδώσει το σωστό χαρακτήρα. Ροζ-λευκό για τους ρομαντικούς, ροζ-πράσινο για ένα φωτεινό και φρέσκο δωμάτιο, ροζ-σιέλ για περισσότερη ένταση και ροζ-γκρι για ένα μοντέρνο και ταυτόχρονα κομψό χώρο, έξω από τα συνηθισμένα. Εσείς πιο επιλέγετε; 

GirlsPink_GreyGirlsPink_BlueGirlsPink_WhiteGirlsPink_Green

Πρόταση διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο σε μίνιμαλ

Last modified on 2013-05-31 16:52:20 GMT. 0 comments. Top.

όλοι αγαπάμε την απλότητα και την ηρεμία που προσφέρει ένας χώρος απαλλαγμένος από περιττά αντικείμενα. Φωτεινότητα και ηρεμία μια δυνατή σχέση, ιδανική για ένα παιδικό δωμάτιο. Σε λευκό φόντο και πινελιές του γκρι βρίσκουμε τελικά την ισορροπία. Όλα τα προϊόντα θα τα βρείτε στο ikea.

MinimalBoard

ανανέωση του παιδικού δωματίου σε μπλε σιέλ

Last modified on 2013-05-27 20:35:42 GMT. 0 comments. Top.

BoysRoom

Προκειμένου να δώσουμε στο παιδικό δωμάτιο έναν άλλο αέρα και δεδομένου ότι οι τοίχοι θα παραμείνουν στο χρώμα που είναι σήμερα, ένα ανοικτό μπεζ, θα δώσουμε χρώμα με τα υφάσματα και τα διακοσμητικά. Η εφαρμογή μια διακριτικής ταπετσαρίας είναι μια πολύ ωραία λύση. Εάν δεν θέλεις να καλύψεις όλο το δωμάτιο με την ταπετσαρία μπορείς εναλλακτικά να εφαρμόσεις την ταπετσαρία μόνο στον τοίχο της συρταριέρας, διάλεξε μια λεπτή ρίγα σε χρώμα του σιέλ. Η οριζόντια τοποθέτηση θα βοηθήσει να φανεί ο χώρος μεγαλύτερος. Πάνω από την παιδική κούνια ένα αυτοκόλλητο σε μεγάλη διάσταση, πάλι σε σιέλ, θα δώσει μια σωστή αναλογία στον χώρο. Διακοσμητικά χαλάκια, κουκλάκια για τον μπέμπη σας, ένα λευκό εντυπωσιακό φωτιστικό και ίσως μια νέα κουρτίνα σε ρίγα σιέλ, θα ανανεώσουν το δωμάτιο. Μαρία μου, ελπίζω να σου έδωσα κάποιες ιδέες και να φτιάξεις ένα δωμάτιο όπως το έχεις φανταστεί για τα αγόρια σου !!!

decoTips1

Όταν διαμορφώνουμε ένα παιδικό δωμάτιο για δυο αδελφάκια, πάντα έχουμε κατά νου πως θα ευχαριστήσουμε και τα δυο, ειδικά όταν αυτά έχουν κάποια διαφορά στην ηλικία. Η αλήθεια είναι ότι τα μικρότερα πάντα προσαρμόζονται ευκολότερα, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να φτιάξουμε μικρές γωνιές μέσα στο δωμάτιο και μέσα στο σπίτι, που θα είναι αποκλειστικά δικές τους. Οριοθετήστε τον χώρο με ένα μικρό χαλάκι, ένα παιδικό τραπέζι και δώστε τους τον “χώρο τους”

παιδικό δωμάτιο σε μπλε συνδυασμούς

Last modified on 2013-06-01 10:16:49 GMT. 3 comments. Top.


BoysGreen-Blue

BoysWhite-Blue

Συχνά με ρωτάνε μαμάδες, πως να φτιάξουν ένα παιδικό δωμάτιο για τον γιό τους που να είναι λίγο διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα “μπλε” δωμάτια. Η αλήθεια είναι ότι το μπλε / Navy, είναι από τις πρώτες επιλογές μου στα παιδικά δωμάτια που απευθύνονται σε γένος αρσενικό !!! Είναι ένα καθαρό και ψυχρό χρώμα που σε ηρεμεί και ταυτόχρονα σε ταξιδεύει σε ουρανό και θάλασσα. Έτσι σας έφτιαξα τέσσερις διαφορετικές παλέτες χρωμάτων, για να δούμε πως μπορούμε να διακοσμήσουμε με μπλε, αλλά και με κάτι άλλο … η τελική επιλογή δική σας !!! BoysRed-Blue BoysOrange-Blue

γωνιά βιβλίου στο παιδικό δωμάτιο

Last modified on 2013-06-01 10:05:42 GMT. 0 comments. Top.

Δημιουργήστε μικρές γωνιές για τα παιδικά βιβλία, ένα μαγικό σκηνικό που θα μετατρέψουν τα παραμύθια σε αληθινή περιπέτεια. Τοποθετήστε τα βιβλία σε ύψος που θα μπορούν μόνα τους να τα διαλέξουν. Άλλωστε στις μικρές ηλικίες μην ξεχνάμε ότι τα αγαπημένα τους βιβλία περιορίζονται στα χρώματα, τις εικόνες και τις υφές που έχουν, αφού ακόμα δεν μπορούν να τα διαβάσουν. Δώστε τους την ευκαιρία να αγαπήσουν το διάβασμα !!!

277534395756798765FDlRuh7fc

KidsRoomBooks (4) KidsRoomBooks (2) KidsRoomBooks (1) KidsRoomBooks (5)2412944925049325124XRAAjq4c img_2136-e1323059595406

Έξυπνες ιδέες διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο

Last modified on 2013-07-03 05:56:31 GMT. 0 comments. Top.

Η αλήθεια είναι ότι όταν έχουμε να φτιάξουμε ένα παιδικό δωμάτιο, καλούμαστε να χωρέσουμε μέσα σε ένα και μόνο χώρο, πολλές δραστηριότητες. Ύπνος, παιχνίδι, ζωγραφική, γραφείο μελέτης ή μια απλή γωνιά βιβλίου, το σίγουρο είναι ότι πάντα θέλουμε ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό αποτέλεσμα, που θα αγκαλιάσει τους μικρούς μας ήρωες και θα μας κάνει πάλι παιδιά. Σκεφτείτε λοιπόν, κουκέτες δέντρων, ξύλινα σπιτάκια με μικρά “αποθηκάκια”, γωνιές βιβλίου και παιχνιδιού γεμάτες χρώμα και ενέργεια !!!

       SmallSpacesKidsRoom (3) SmallSpacesKidsRoom (1) SmallSpacesKidsRoom (2) SmallSpacesKidsRoom (5) SmallSpacesKidsRoom (6) SmallSpacesKidsRoom (7) SmallSpacesKidsRoom (8) SmallSpacesKidsRoom (9)via

 

διακόσμηση Girly Chic για κορίτσια

Last modified on 2013-05-23 11:01:53 GMT. 0 comments. Top.

Για ένα κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο, θέλουμε κάτι girly, κάτι διασκεδαστικό και σίγουρα με μια πινελιά chic. Το girly το πετύχαμε με το έντονο φούξια, το διασκεδαστικό με το παιχνίδι των χρωμάτων και των σχεδίων, και τέλος επιλέγοντας έπιπλα ιδιαίτερα, σε λευκή πατίνα, δίνουμε ένα αποτέλεσμα Chic!!! Τολμήστε το τυρκουάζ στον τοίχο του κρεβατιού, θα δώσει άλλη διάσταση στον χώρο σας, πάνω στα φούξια υφάσματα.

GirlyLux

ιδέες διακόσμησης με μαύρο πίνακα

Last modified on 2013-07-03 05:55:19 GMT. 0 comments. Top.

Η ζωγραφική είναι από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών, μην τα περιορίσουμε λοιπόν μόνο σε μια κόλλα χαρτί. Δώστε τους την επιφάνεια που χρειάζονται για να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη. Ο μαύρος πίνακας είναι ιδανικός, και εύκολα εφαρμόζεται στον χώρος σας !!!

maurospinakas (4) maurospinakas (3) maurospinakas (1) maurospinakas (2) maurospinakas (1)via, via, via, via,

χώρος παιχνιδιού

Last modified on 2014-11-07 08:53:01 GMT. 0 comments. Top.

Έχει γεμίσει το σπίτι σας με παιχνίδια και δεν μπορείτε να κυνηγάτε όλη την ημέρα τα μικρά σας από δωμάτιο σε δωμάτιο; Οργανώστε έναν χώρο στο σπίτι σας, και μετατρέψτε το σε μια μικρή γωνιά που το παιχνίδι θα είναι ο κανόνας. Εάν έχετε ένα δωμάτιο που θα μπορείτε να μετατρέψετε αποκλείστηκα σε playroom ακόμα καλύτερα, εάν όμως ο χώρος σας είναι περιορισμένος μην ανησυχείτε, με λίγη καλή διάθεση και πολλές ιδέες, μπορείτε να μετατρέψετε την γωνιά ενός δωματίου σε playroom !!!

Κανόνας πρώτος: Σε κανKidsPlayroom (7)έναν, μα κανέναν δεν αρέσουν οι μουντοί και βαρετοί χώροι, πόσο μάλιστα στους μικρούς μας ήρωες. Τοποθετήστε ένα χρωματιστό χαλί που θα οριοθετήσει τον χώρο του παιχνιδιού. Τέντες, καρεκλάκια, τραπεζάκια, κουκλόσπιτα και ότι άλλο μπορεί να χωρέσει το μυαλό σας … αλλά και ο χώρος σας …είναι ευπρόσδεκτα. Το παιδί αλλά και το παιχνίδι χρειάζονται ερεθίσματα, χρώματα, ήχους, παιχνίδια εκπαιδευτικά αλλά και έξυπνες κατασκευές. Μετατρέψτε τους τοίχους σε χώρο “έκθεσης ζωγραφιάς”, κρεμάστε τα έργα τέχνης των παιδιών σας.

via

Κανόνας δέυτερος: Οργάνωση. Θα χρειαστείτε μια μκρή βιβλιοθήκη και πολλά κουτιά που θα τακτοποιήσετε τα παιχνίδια, βιβλία, είδη ζωγραφικής. Καλύτερα να τα οργανώσετε ανα κατηγορίες έτσι ώστε κάθε φορά που θέλουν κάτι συγκεκριμένο να αδειάζουν το κουτί που θέλουν. Ανάλογα με την ηλικία οργανώστε με χρώματα ή με ταμπελάκια που θα γράψετε επάνω στα κουτιά !!! Καλό παιχνίδι !!!KidsPlayroom (6)

via

KidsPlayroom (5)via

playroom (1) playroom (2)via

KidsPlayroom (3)via

KidsPlayroom (2)via

 

παιδικό δωμάτιο γκρι – κίτρινο

Last modified on 2013-05-23 14:12:43 GMT. 0 comments. Top.

Το γκρι είναι από τα αγαπημένα μου χρώματα. Δίνει πάντα στον χώρο μια μοντέρνα και ανάλαφρη νότα χωρίς να κουράζει, ξεφεύγοντας από το κλασσικό λευκό. Αν επιλέξετε να το συνδιάσετε με ένα φωτεινό κίτρινο θα έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, ένα χαρούμενο και παιχνιδιάρικο δωμάτιο!

Get the look – Modern Urban.

ModernUrban

διακόσμηση παιδικού δωματίου με φυσικά υλικά

Last modified on 2013-05-09 08:57:08 GMT. 0 comments. Top.

ένα μοντέρνο και σύνχρονο παιδικό δωμάτιο ακολουθεί πάντα απλές και λιτές γραμμές, φυσικά υλικά και απαλά χρώματα. Για να διακοσμήσετε ένα σύνχρονο παιδικό δωμάτιο συνδυάστε το φυσικό ξύλο, το λευκό μπεζ χρώμα και έντονα τα φυσικά διακοσμητικά στοιχεία.

NatularLook

Χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

Last modified on 2013-05-09 08:57:28 GMT. 0 comments. Top.

ένα παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι χαρούμενο και φωτεινό !!! Τολμήστε με έντονα μωβ, φούξια πράσινα, ποτέ μόνα τους αλλά συνδυάστε τα μεταξύ τους. Νομίζω ότι είναι ένας μοναδικός συνδυασμός για την διακόσμηση girly δωματίου για όλες τις ηλικίες !!!

GirlyPurple1

για να διακοσμήσετε ένα φωτεινό “δωμάτιο” δώστε έμφαση στα υφάσματα και τα διακοσμητικά με χρώμα και σχέδιο, επιλέξτε λευκά έπιπλα.

get the look !!!

GirlyPurple

Το μπλε κόκκινο δωμάτιο

Last modified on 2013-05-23 14:21:30 GMT. 0 comments. Top.

Το μπλε σαν βασικό χρώμα σε ένα αγορίστικο παιδικό δωμάτιο, είναι το πρώτο που σκεφτόμαστε. Για να μην καταντήσει κουραστικό και “κλασσικό” το συνδιάσαμε με ένα έντονο κόκκινο, φωτεινό χρώμα. Οι επιλογές σας σε έπιπλα και διακοσμητικά είναι πολλές. Είναι συνδιασμός που θα αρέσει στο αγοράκι σας όσο μεγαλώνει, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζετε διακόσμηση κάθε λίγο και λιγάκι.

Boys_Blue_Red_StarsBlue_Boys_Designer_Bedroomvia

για να φτιάξετε ένα παρόμοιο παιδικό δωμάτιο ακολουθήστε μια κοκκινη-μπλε παλέτα χρωμάτων σε έπιπλα, υφάσματα και διακοσμητικά αντικείμενα.

GET THE LOOK … inspiration look by littledeco

BoysRedBlue

διακοσμητικά αντικείμενα για ένα ρομαντικό υπνοδωμάτιο

Last modified on 2013-05-23 14:37:54 GMT. 0 comments. Top.

για την διακόσμηση ενός δωματίου δεν αρκεί μόνο η επιλογή των επίπλων και μιας χρωματικής παλέτας. Τα αντικείμενα διακόσμησης που θα επιλέξετε δίνουν το ύφος και το στυλ που τελικά θέλετε. Επιλέξτε τα με προσοχή και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει !!!

glamour-babe1a

Get the look !!!

RomanticNurseryAcceso

ρομαντικό στυλ …

Last modified on 2013-05-23 14:41:15 GMT. 0 comments. Top.

RomanticNursery01

 Η συνταγή για να φτιάξεις ένα ρομαντικό παιδικό δωμάτιο είναι απλή, δεν χρειάζονται υπερβολές και παραπανίσια πράγματα. Φτιάξαμε ένα design board για την φίλη μας την Αλεξάνδρα για να πάρει κάποιες ιδέες και να ξεκινήσει να διακοσμεί το παιδικό της δωμάτιο. Alex, keep it simple! Λευκά έπιπλα, ένα φωτιστικό με ωραίες λεπτομέρειες, παστέλ χρώματα και φυσικά υλικά !!!

RomanticNursery02

Get the look – Romantic Style

Kidsmill κούνια για βρέφη και παιδιά Claudia, http://www.trikiklo.com                                                  Kidsmill συρταριέρα, http://www.trikiklo.com                                                                                         καπέλο οροφής Laura Ashley Home Lara, http://www.lauraashleyshop.gr
χαλί IKEA egeby φυσική πλέξη, http://www.ikea.gr                                                                                        κουρτίνες NINNI ανοικτό μπεζ, IKEA                                                                                              λευκά είδη κούνιας, ακοικτό γκρι Laura Ashley Home Lara.

 

Το παιδικό δωμάτιο της Νεφέλης

Last modified on 2013-05-07 20:37:12 GMT. 1 comment. Top.

Σήμερα θα δούμε το δωμάτιο της μικρής Νεφέλης από την Κύπρο. Η μαμά της η Χριστίνα θέλει ένα ζεστό και φωτεινό δωμάτιο για την μικρή της, προτεινόμενο χρώμα το πράσινο/λαχανί. Το δωμάτιο είναι κοιτάει προς τον βορρά έτσι θα προτιμήσουμε χρώματα ζεστά. Ας δούμε πρώτα συνδιασμούς χρωμάτων αγαπημένοι μου συνδιασμοί είναι το πράσινο – ροζ και το πράσινο καφέ.

IMAG0614 (4)

… τα χρώματα

σε απαλούς τόνους του πράσινου και του ροζ

pink green preppy nurseryvia

μια πιο εκκεντρική προσέγγιση, έντονες ρίγες στον τοίχο με μερικές ροζ πινελιές.

DSC_0622-1024x680via

σε πιο μοντέρνες γραμμές απλό και λιτό.

DSCN21321-1024x768via

σε πράσινο / καφέ …..

Photo_Video_39dbd8e3-af6e-429e-aed0-5200d896f56f_mediumvia

IMG_7865via

Το πράσινο χρώμα στους τοίχους νομίζω ότι θα δώσουν στο δωμάτιο μια φωτεινότητα και μια ζωντάνια και θα καλύψουν το μουντό καφέ χρώμα. Μην επιλέξεις όμως ένα λαχανί πράσινο γιατί σε μεγάλες επιφάνειες κουράζει αρκετά, διάλεξε ένα ζεστό πράσινο όπως το landscape 430  ή το apple blossom 479 benjamin moore. Επίσης για το δάπεδο δες ένα χαλί σε ροζ σχέδιο. Το κρεββατάκι της Νεφέλης δεν θα πρέπει απαραίτητα να είναι σε σκούρο καφέ μπορείς μαζί με κάποια μικρή βιβλιοθήκη να επιλέξεις το λευκό χρώμα και αργότερα όταν μεγαλώσει να διαλέξεις ένα ωραίο υφασμάτινο κρεβάτι με μεγάλο κεφαλάρι στο χρώμα που σου αρέσει.

Βρες διακοσμητικά που σε εκφράζουν για να δώσεις άποψη και στυλ στο δωμάτιο, κορνίζες, κουκλάκια, μαξιλάρια, παιδικά παιχνίδια και καδράκια στους τοίχους και ότι άλλο σου αρέσει μέσα στην χρωματική παλέτα που έχεις επιλέξει πράσινο – ροζ.

Τα υφάσματα πάιζουν μεγάλο ρόλο, έντονα χρώματα και σχέδια δίνουν στυλ και ένα παιχνιδιάρικο ύφος στον χώρο. Δες σε προηγούμενο post το παιδικό δωμάτιο κουκουβάγια.

pink-green-nature-baby-nursery-bedding

Ελπίζω να σου άρεσαν οι προτάσεις του littledeco…. περιμένω σύντομα νέα σου….

littledeco insirations

ένα δωμάτιο για δυο

Last modified on 2014-11-07 08:54:55 GMT. 1 comment. Top.

Η Σοφία περιμένει σύντομα το νέο μέλος της οικογένειας, έναν μπέμπη. Το παιδικό δωμάτιο διαστάσεων 4Χ4 θα πρέπει να φιλοξενήσει τον μικρούλη μαζί με την μεγαλύτερη αδελφή του που σήμερα είναι 8 ετών. Το δωμάτιο τώρα έχει κίτρινο και φούξια χρώμα στους τοίχους, υπάρχει ένα παιδικό κρεβάτι σε ροζ-μωβ μια σιφονιέρα λευκή με ξύλινες λεπτομέρειες και η κούνια του μπέμπη είναι στα ίδια χρώματα.

Από τις φωτογραφίες που μου έστειλε η Σοφία είδα αρχικά την ντουλάπα του δωματίου σε έντονο καφέ – κόκκινο ξύλο κερασιάς. Πρωταρχικός μας στόχος θα είναι να μην αισθανθεί η μεγαλύτερη αδελφή του μπέμπη ότι ¨χάνει¨ το δωμάτιο της, αλλά να το δει σαν μια ανανέωση. Μπορείς να συνδυάσεις χρώματα όπως το πράσινο και το γκρι για ένα ουδέτερο χρώμα, και το φούξια και το σιέλ για να οριοθετήσεις τις περιοχές και για να δημιουργήσεις στο δωμάτιο μια ξεχωριστή γωνιά για το κάθε παιδί.

Η διαρρύθμιση του χώρου………

Για να διαχωρίσεις την μεριά της κόρης σου με αυτήν του μπέμπη που θα βάλεις την κούνια μπορείς ενδιάμεσα να τοποθετήσεις μια χαμηλή βιβλιοθήκη, που θα χρησιμέψει και για την αποθήκευση των παιχνιδιών, μην ξεχνάμε να τοποθετούμε πάντα τις λάμες ασφαλείας στις βιβλιοθήκες μέσα στα παιδικά δωμάτια !!! Επίσης μπορείς απλά να τοποθετήσεις στον τοίχο είτε κάδρα διαφορετικού χρώματος, ή ακόμα και να βάλεις τα ονόματα τους πάνω από το κρεβάτι του καθενός.


Τα χρώματα……………..

Η ντουλάπα είναι αυτή που κυρίαρχει στο δωμάτιο, δυστυχώς το καφέ-κόκκινο της κερασιάς δεν μας βοηθάει να χρησιμοποιήσουμε έντονα χρώματα στους τοίχους. Θα σου πρότεινα στο τοίχο που ακουμπάει επάνω στην ντουλάπα και τώρα είναι σε χρώμα έντονο ροζ – φούξια, να γίνει ένα ανοικτό γκρι και να δώσεις χρώμα με τα διακοσμητικά. Γενικά να προτιμήσεις τα παστέλ χρώματα για τους τοίχους,  και για να δώσεις έναν πιο έντονο τόνο χρησιμοποίησε χρώματα και σχέδια έντονα στα υφάσματα του δωματίου, στην κουρτίνα, στα χαλιά και στα καλύμματα των κρεβατιών.

Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το πράσινο και σιέλ και το γκρι στους τοίχους του δωματίου και να “ντύσεις” τον χώρο με υφάσματα και αξεσουαρ στο αγαπημένο χρώμα της κόρης σου το ροζ – φούξια. Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμες οι διακοσμητικές μου συμβουλές, καλή επιτυχία !!!!

χρώμα στο δωμάτιο της Γεωργίας

Last modified on 2013-05-07 20:40:02 GMT. 2 comments. Top.

Η Γεωργία λάτρεψε τους απαλούς μπεζ τόνους σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο που παρουσιάσαμε τον χειμώνα. Είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερο δωμάτιο που αποπνέει ηρεμία. Γεωργία για να δημιουργήσεις έναν παρόμοιο χώρο σου προτείνω τους εξής κωδικούς χρωμάτων.


vanilla cookie- 372 της Benjamin Moore.

Almond bisque – 269 της Benjamin Moore.

Beach haven – 218 επίσης της Benjamin Moore.

Προσωπικά δουλεύω σχεδόν πάντα με τις χρωματικές παλέτες της Benjamin Moore, θεωρώ ότι έχει μεγάλη ποικιλία και πολλές αποχρώσεις χρωμάτων.

Εάν το δωμάτιο είναι αρκετά φωτεινό κατα την διάρκεια της ημέρας μπορείς να επιλέξεις ένα πιο δυνατό μπεζ όπως το Almond bisque. Η οροφή του δωματίου θα βαφτεί σε λευκό για να δώσει την σωστή διάσταση στον χώρο.

Για να είσαι πιο σίγουρη και να αποφύγεις τις ανεπιθύμητες εκπλήξεις, γιατί το χρώμα που βλέπεις στο δείγμα δείχνει πάντα διαφορετικό στην μεγάλη επιφάνεια του τοίχου, προτείνω να κάνεις ένα δείγμα στον τοίχο προτού αρχίσεις να βάφεις όλο το δωμάτιο. Στα χρωματοπωλεία που θα βρεις τα προϊόντα της Benjamin Moore μπορείς να αγοράσεις δείγμα μπογιάς 60ml και 375ml από 1,99ευρώ και 3,99 ευρώ αντίστοιχα.

καλή επιτυχία !!!

Το δωμάτιο της Σοφίας

Last modified on 2014-11-07 08:54:36 GMT. 0 comments. Top.

Η Σοφία έχει επιλέξει το γκρι σαν βασικό χρώμα στο παιδικό δωμάτιο που φτιάχνει και θέλει να το συνδυάσει με λευκά έπιπλα. Τα εξωτερικά κουφώματα και η εσωτερική πόρτα του δωματίου είναι σε ξύλο / φυσική απόχρωση αλλά λίγο σκούρο.

Ξύλο σε φυσική/σκούρα απόχρωση και σκούρο γκρι θα σκοτεινιάσουν το δωμάτιο και θα φαίνεται πιο μικρό, έτσι  θα σου πρότεινα να μην  επιλέξεις σκούρο γκρι για τους τοίχους αλλά ένα γκρι σε πιο φωτεινούς τόνους. Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το σκούρο γκρι, μπορείς να το δεις σε υφάσματα ή διακοσμητικά.

Επίσης ένας βασικός παράγοντας στην επιλογή χρώματος σε ένα δωμάτιο είναι ο προσανατολισμός του δωματίου. Για δωμάτια που κοιτάνε προς τον Βορρά και τείνουν να είναι ψυχρότερα, επιλέξτε θερμά χρώματα, ώστε να δίνουν την αίσθηση θαλπωρής στον χώρο.   Τα δωμάτια που έχουν προσανατολισμό προς την ανατολή, μπορούν να γίνουν πιο δροσερά με συνδυασμούς ψυχρών χρωμάτων όπως  και το γκρι στην περίπτωση μας.

Σοφία εάν το παιδικό δωμάτιο κοιτάει προς τον Βορρά μπορείς πάλι να χρησιμοποιήσεις το γκρι με την προϋπόθεση ότι θα βάλεις υφάσματα, χαλιά και διακοσμητικά σε ζεστές αποχρώσεις όπως το πορτοκαλί, το πράσινο, το φούξια. Εγώ σου προτείνω το gray cloud και το paper white της Benjamin Moore σαν βάση στους τοίχους.

Επίσης απο ότι κατάλαβα θα βάλεις μια ντουλάπα, θα προτιμούσα σε λευκό όπως και τα έπιπλα που έχεις επιλέξει ή και σε γυαλί / αλουμίνιο. Τέλος θα σου πρότεινα να βάλεις διπλή κουρτίνα, μια λεπτή λευκή απο μέσα και μια πιο βαριά σε ότι σχέδιο θέλεις, έτσι κατα την διάρκεια της ημέρας θα έχεις ανοικτά τα δυό φύλλα της κουρτίνας αλλά η λεπτή λευκή θα αφήνει το φως να μπαίνει στο δωμάτιο, το λευκό διαχέει καλύτερα το φως μέσα σε ένα δωμάτιο. Καλή επιτυχία !!!

4 Comments on προτασεις διακοσμησης

 1. eleftheria
  December 11, 2012 at 14:31 (7 years ago)

  Απλά συγχαρητήρια!!!!

 2. ΜΕΝΙΑ
  November 10, 2014 at 11:13 (5 years ago)

  ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΙΣΤΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ (Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 7 ΧΡΟΝΩΝ ) ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΚΡΕΒΑΤΙ 1,5, ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΑ, ΝΤΟΥΛΑΠΑ.ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΜΕΣΑ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.

 3. stavroula
  January 11, 2015 at 22:30 (5 years ago)

  Καλησπέρα,Καλή Χρονιά.Θα γινω μανούλα για πρώτη φορά και περιμένω αγοράκι.Θα ήθελα την βοήθεια σας ωστε να μπορέσω να φτιαξω το πιο όμορφο δωμάτιο..Εχω μπερδευτεί όμως γιατί εχει παρκέ πατωμα και ντουλάπες στο ιδιο χρωμα..ηθελα να επιλεξω λευκα έπιπλα κ να παιξω στα χρωματα λευκο,μπλε,κοκκινο.αλλα δεν ξερω ουτε τι μοκετα να βάλω ουτε τον τοιχο τι χρωμα να το βαψω..επισης ήθελα να κάνω και την τεχνοτροπία με το ονομα στον τοιχο..σας ευχαριστώ..χρειάζομαι την βοηθεια σας..

 4. Ελενα
  September 13, 2015 at 20:39 (4 years ago)

  Καλησπέρα σας!μου άρεσε πολύ το site και θα ήθελα την βόηθεια σας!εχω έναν γιο τεσσάρων μηνών και τωρα του φτιάχνω το δωμάτιο του!εχουμε λευκά έπιπλα με καφέ τοίχους,θα θέλαμε λοιπόν την συμβουλή σας για να δώσουμε λίγο ζωντάνια με χρώματα στο δωμάτιο !μας λείπουν χαλί ,φωτιστικό και διαφορά διακοσμητικά κάδρα που θα έδιναν χρώματα στο δωμάτιο και θα ξέφευγαν από τα γήινα !περιμενω με ανυπομονησία τις προτάσεις σας!

Leave a Reply