Διακόσμηση παιδικού δωμάτιου με ρίγες

riges_03Το βρεφικό μας δωμάτιο έχει περάσει πολλές διακοσμητικές φάσεις από τα μπλε / γκρι αστεράκια μεχρι την λατρεία μας για τον κεραυνό Μακουίν και τα hot wheels. Ήρθε λοιπόν ο καιρός για μια μεγάλη αλλαγή, να φρεσκάρουμε τον χώρο και να δώσουμε όσο περισσότερο χώρο για παιχνίδι μπορούμε μέσα στο δωμάτιο. Μια μικρή γωνιά μελέτης που αργότερα θα εξελιχθεί σε κανονικό γραφείο και πολλά διακοσμητικά με superheroes, που μας έχουν πάρει τα μυαλιά.

Τα χρώματα

Σε γενικές γραμμές ήθελα να κρατήσω έναν ουδέτερο χαρακτήρα στους τοίχους, κάτι διαχρονικό που δεν θα χρειαστεί να το αλλάξω σε 1-2 χρόνια. Ξέρετε πόσο αγαπώ το γκρι έτσι και επέλεξα ένα γκρι απαλό φόντο, το gray owl από την παλέτα της Βenjamin Moore ιδανικό για τον χώρο του παιδικού δωματίου. Οι έντονες ρίγες στον έναν τοίχο που θα ακουμπήσει το κρεβάτι του είναι η απόχρωση timber wolf επίσης της benjamin moore. Είναι ένα φωτεινό δωμάτιο και έτσι δεν φοβήθηκα τις έντονες σκούρες αποχρώσεις

Εκτός από μια σύνχρονη φρέσκια νότα, οι ρίγες δίνουν και μια άλλη διάσταση στον χώρο, δεν νομίζετε; Η όλη διαδικασία για να προετοιμαστούν οι επιφάνειες και να βαφτούν οι τοίχοι κράτησε 2 ημέρες και κάτι παραπάνω λόγω της ρίγας. Αρχικά σπατουλάραμε τους τοίχους , μετά τρίφτηκαν οι επιφάνειες και τέλος περάσαμε το gray owl, την πιο ανοικτή απόχρωση.

riges_02Αφού αφήσαμε σχεδόν μια ολόκληρη ημέρα τοποθετήσαμε την χαρτοταινία για να δημιουργήσουμε οδηγούς για τις ρίγες. Ανάλογα με το καθαρό ύψος που έχετε στο δωμάτιο θα πρέπει να ισομοιράσετε και τις αποστάσεις. Στην δική μας περίπτωση επέλεξα η έντονη ρίγα (b) να έχει μεγαλύτερη διάσταση για φαίνεται και πιο έντονα μέσα στον χώρο.

riges_01Τα χρώματα στους τοίχους του δωματίου ολοκληρώθηκαν μέσα σε 3 μέρες. Εμείς το βιαστήκαμε λίγο αλλά καλό είναι να αφήσεις το πρώτο χέρι να στεγνώσει καλά λίγες ημέρες, και μόλις περάσεις το σκούρο χρώμα στους οδηγού σου επίσης να αφήσεις ένα 24ωρο για να αφαιρέσεις τις ταινίες με πολύ προσοχή και αργές κινήσεις. Τώρα μένει η διακόσμηση του χώρου … Το αποτέλεσμα νομίζω πως ήταν εξαιρετικό !!! Εσείς τι λέτε, θα το δοκιμάσετε;

riges_03

Leave a Reply