Προτάσεις για χρώμα !!!

Combo_colours

Οι χρωματικοί συνδυασμοί μπορεί να αποδειχτούν μεγαλύτερη πρόκληση από ότι είχαμε φανταστεί. Τα χρώματα που μας αρέσουν και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε δεν μας βγαίνουν πάντα έτσι όπως τα είχαμε στο μυαλό μας. Ένας βασικός λόγος είναι γιατί πολύ απλά δεν κοιτάμε το σύνολο του χώρου που θέλουμε να διακοσμήσουμε και συνήθως επιλέγουμε μεμονωμένα. Σκέφτηκα να δημιουργήσουμε μερικούς χρωματικούς συνδυασμούς που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε ένα βρεφικό δωμάτιο, αφορμή το μήνυμα από έλαβα από την Έλενα που σύντομα θα γίνει μαμά σε ένα κοριτσάκι.

Αυτό που την απασχολεί είναι η επιλογή της κούνια, αφού η απόχρωση είναι σε ξύλο και συγκεκριμένα το HONEY OAK που βγάζει ένα γλυκό μελί. Αυτό που θα πρόσεχα πρώτα από όλα είναι εάν το ξύλο κοκκινίζει αρκετά να αποφύγω χρώματα που έχουν σαν βάση του το κόκκινο για να μην το ενισχύσω περισσότερο. Θα προτιμούσα έναν πιο ψυχρό συνδυασμό για να ισορροπήσω  λίγο το έντονο ζεστό του ξύλου. Έτσι έφτιαξα δυο συνδυασμούς που αφορούν τα χρώματα που μπορούμε να συνδυάσουμε σε τοιχοποιία, λευκά είδη και διακοσμητικά όταν θέλουμε να διακοσμήσουμε ένα βρεφικό ή και παιδικό δωμάτιο. Και στις δύο περιπτώσεις το βασικό χρώμα που τοποθετούμε στον τοίχο είναι το τελευταίο με την ένδειξη wall , και δεν είναι άλλο από το αγαπημένο μου γκρι, Θεωρώ πως το γκρι εξισορροπεί όλες τις αποχρώσεις και δίνει την τέλεια βάση για έναν χώρο με άποψη και στυλ. Εάν σας απασχολεί η σωστή απόχρωση μπορείτε να δείτε μια παλιότερη ανάρτηση μου με θέμα ¨Η σωστή απόχρωση του γκρι¨.

Το combo, purple love αφορά δωμάτια για κοριτσάκια. Eνώ η lemon kiss μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αγορίστικα δωμάτια. Και στις δυο περιπτώσεις έχουμε φωτεινά και ζωντανά χρώματα που δίνουν στο δωμάτιο μια φρέσκια νότα. Εσείς πιο θα επιλέγατε; Εγώ πάντως ακόμα το σκέφτομαι…..

Combo_colours Combo_colours1

2 Comments on Προτάσεις για χρώμα !!!

  1. spoon stories
    August 23, 2015 at 15:53 (5 years ago)

    Χαχαχαχα Βάλια μου και εγώ ακόμα το σκέφτομαι! Υπέροχοι συνδυασμοί!!

  2. Valia
    August 23, 2015 at 17:23 (5 years ago)

    Όντως !!!

Leave a Reply