Κάδρα – Το ιδανικό ύψος

Decor_Tips (5)

Πρόσφατα μίλαγα με τη μαμά Μαρία, η Μαρία είναι μια γλυκύτατη μαμά από την Λάρισα που την βοήθησα να διακοσμήσει το παιδικό δωμάτιο. Έχω γνωρίσει τόσο κόσμο μέσα από το Blog που πραγματικά πολλές φορές εκπλήσσομαι,  εκπλήσσομαι με την καλοσύνη και την ζεστασιά που βγάζει όλος αυτός ο κόσμος, και με κάνει να συνεχίζω να ανεβάζω νέα θέματα. Έτσι λοιπόν βγήκε και το σημερινό θέμα, με ρωτάει λοιπόν η Μαρία “βρε Βάλια μου, σε τι ύψος να κρεμάσω την κορνίζα”, και τότε θυμήθηκα σε πόσα σπίτια έχω μπει και έχω δει κάδρα & πίνακες κρεμασμένα τόσο λάθος που είναι κρίμα. Ας δούμε λοιπόν κάποιους βασικούς κανόνες.

Decor_Tips (2)

Ο βασικός κανόνας στα “λόγια” είναι ότι το σωστό ύψος είναι το ύψος που βλέπεις, το ύψος που σε πάει το μάτι, να μην χρειάζεται δηλαδή να σηκώσεις το κεφάλι σου για να δεις τον πίνακα ούτε βέβαια να το κατεβάσεις.

 Όταν περπατάς και μπαίνεις σε έναν χώρο, το βλέμμα μας κρατάει ένα ύψος, αυτό αριθμητικά μεταφράζεται σε 1,50-1,65 Προσοχή – το 1,50-1,65 είναι το κέντρο του πίνακα από το δάπεδο, ναι; Θα μου πεις άλλο ύψος έχω εγώ που είμαι 1,78 και άλλο η φίλη μου που είναι 1,68, για αυτό δίνουμε 15 εκ. πάνω κάτω. Μπορεί να έχετε 2,3 κάδρα σε διαφορετικό μέγεθος και να θέλετε να τα βάλετε στον ίδιο χώρο, μην σας προβληματίζει. Εάν κρατήσετε το ίδιο ύψος για όλα από το δάπεδο στο κέντρο του κάδρου το αποτέλεσμα θα είναι σωστό.

Decor_Tips (1)

Το ίδιο ισχύει και για τους καθρέφτες φυσικά, απλά εάν θέλετε να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη σε κάποια κονσόλα που θα κάθεστε κοιτάμε να κρεμάσουμε τον καθρέφτη λίγο πιο κάτω για να μπορούμε να κοιταζόμαστε όταν είμαστε & καθιστοί.

Απλοί κανόνες για να κρεμάσετε τα κάδρα που έχετε επιλέξει για το παιδικό δωμάτιο & όχι μόνο. Ο κανόνας αυτός ισχύει για όλους τους χώρους του σπιτιού, έτσι θα έχετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Καλό ΣΚ να έχουμε, φιλιά πολλά !!!

Decor_Tips (3)

8 Comments on Κάδρα – Το ιδανικό ύψος

 1. Dimitra Decorasylum
  October 31, 2014 at 11:32 (6 years ago)

  Πολύ χρήσιμη η ανάρτησή σου Βάλια! Εύχαριστούμε 🙂
  Καλημέρα & καλό Σαββατοκύριακο!

  Υ.Γ. Το δεύτερο δωμάτιο, υπέροχο!

 2. Ερμιόνη
  October 31, 2014 at 21:53 (6 years ago)

  Μπράβο βρε Βάλια μου!
  Πολύ χρήσιμη ανάρτηση! Νομίζω όλες μας έχει προβληματίσει λίγο-πολύ το συγκεκριμένο θέμα!
  Φιλιά

 3. spoon-stories
  November 1, 2014 at 17:42 (6 years ago)

  Χρειάζονται στα σίγουρα αυτές οι αναρτήσεις Βάλια μου!Καλά έκανες και την παρουσίασες.Φιλιά

 4. παιδικο παρτυ
  November 3, 2014 at 15:10 (6 years ago)

  Πάρα πολύ έξυπνες ιδέες για παιδικό δωμάτιο!!!!

 5. Parentslandgr
  November 5, 2014 at 08:51 (6 years ago)

  Δεν ειχα σκεφτει ποτέ να τα μετρήσω. Πάντα με το μάτι πηγαινα. Θα πάω να τα ελεγξω.

 6. Valia
  November 5, 2014 at 09:18 (6 years ago)

  Σωστό, σωστό το μάτι είναι ο καλύτερος οδηγός !!! Από περιέργεια πάντως πέσμου, θα περιμένω.

 7. i-messy
  November 11, 2014 at 13:03 (6 years ago)

  Πολύ χρήσιμος οδηγός!
  Γελάω ακόμη με τις επιλογές μου όταν ανακαινίζαμε το σπίτι!
  Απο τον πάγκο της κουζίνας μέχρι και το νιπτήρα του μπάνιου, τα σχεδίασα με γνώμονα το δικό μου ύψος!Αποτέλεσμα πολλοί επισκέπτες μας να βάζουν σκαμνάκι για να πλύνουν χεράκια και να ανανεώσουν το μακιγιάζ!!!
  Ευτυχώς δεν έχω διακοσμήσει ακόμη τους τοίχους στο ανανεωμένο δωμάτιο της μικρής, οπότε οι συμβουλές σου θα μου φανούν παραπάνω από χρήσιμες!

 8. Valia
  November 11, 2014 at 13:22 (6 years ago)

  Ναι είναι μια σημαντική λεπτομέρεια. Όταν έρθει η στιγμή όλοι αναρωτιούνται … και τώρα τι ??? χιχιχιιχιχ

Leave a Reply