Βρεφικό δωμάτιο σε άσπρο – μαύρο

SAMSUNG CSC

Μας αρέσει η παιδική διακόσμηση και προσπαθούμε να ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερες ιδέες για να φτιάξουμε μοναδικά παιδικά & βρεφικά δωμάτια. Εντάξει μας αρέσουν τα αρκουδάκια και οι πριγκίπισσες,  αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να στήσεις ένα διακοσμητικό θέμα. Για χρόνια τώρα έβλεπα τα ίδια και τα ίδια σε δωμάτια φίλων και γνωστών, και η αλήθεια είναι ότι παρόλο που είμαι στον χώρο της Αρχιτεκτονικής πάνω από 10 χρόνια δεν μου είχε τύχει ΠΟΤΕ να αναλάβω έναν τέτοιο χώρο. Καμία φίλη μου δεν είχε γίνει μάνα, και κανένας πελάτης  δεν μας το είχα ζητήσει. Ώσπου ήρθε το καμάρι μου και μας έφερε τα πάνω κάτω. Βασική αιτία και το στήσιμο του littledeco, δεν θα ξεχάσω ποτέ τις πρώτες βόλτες στα μαγαζιά με βρεφικά είδη όταν ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε το πρώτο δωμάτιο του μπέμπη.  Ας μην σας κουράζω όμως με τα δικά μου.

Μέρες τώρα έχει πέσει το μάτι μου σε ένα βρεφικό δωμάτιο με μαύρες πινελιές. Πάνω σε ένα λευκό φόντο με λευκά έπιπλα βρίσκεις τα πιο όμορφα διακοσμητικά αξεσουάρ για να δώσουν στον χώρο το κάτι καινούργιο. Τριγωνικά αυτοκόλλητα σε μαύρο έχουν τοποθετηθεί στον τοίχο μαζί με  έναν στρογγυλό καθρέφτη με μαύρη κορνίζα. Η σύνθεση συνεχίζετε, στο παράθυρο του δωματίου μια απλή λευκή περσίδα μεταμορφώνεται τοποθετώντας μια ειδική κατασκευή στο πάνω μέρος του ανοίγματος, επενδυμένη με μαύρο ύφασμα. Αμέσως ο απλός λευκός τοίχος έχει αποκτήσει βάθος και ενδιαφέρον.

SAMSUNG CSC

Το χρώμα στο δωμάτιο έρχεται με διακοσμητικά μαξιλάρια, τα παιδικά παιχνίδια και πολλά παραμύθια που έχουν τοποθετηθεί στα ειδικά ράφια. Ένα μοναδικό mobile κρέμεται πάνω από την κούνια. Ένα mobile με τους πλανήτες, με χρώμα και κίνηση που αποκλείεται να μην πιάσει το μάτι σου. Απλό, λιτό αλλά με ιδιαίτερες διακοσμητικές λεπτομέρειες είναι ένα βρεφικό δωμάτιο που δεν περνάει απαρατήρητο. Τι λέτε θα το τολμούσατε;  

NUrsery-6

SAMSUNG CSCvia

7 Comments on Βρεφικό δωμάτιο σε άσπρο – μαύρο

 1. Dimitra Decorasylum
  October 29, 2014 at 14:31 (6 years ago)

  Αν και δεν είναι από τους πρώτους συνδυασμούς όταν σκέφτομαι παιδικό δωμάτιο, τώρα που το είδα στην ανάρτησή σου Βάλια το λάτρεψα! Καθόλου βαρύ και άκρως χαρωπό αλλά και κομψό, με ιδέες που είναι εύκολα εφαρμόσιμες!
  Την καλησπέρα μου!

 2. Christina Makri
  October 29, 2014 at 19:35 (6 years ago)

  Δεν φανταζόμουν ποτέ παιδικό δωμάτιο ασπρόμαυρο…πόσο κομψό και διαφορετικό δείχνει. Αλλά και πόσο προχωρημένη πρέπει να είναι η μαμά για να προχωρήσει σε τέτοια χρωματική επιλογή! Καλό βραδάκι… 🙂

 3. Ερμιόνη
  October 29, 2014 at 21:07 (6 years ago)

  Μου αρέσει πολύ ως πρόταση γιατί το αποτέλεσμα είναι κομψό και με τη σωστή επιλογή χρωμάτων ιδιαιτέρως ανάλαφρο!
  Φιλιά

 4. spoon-stories
  October 30, 2014 at 15:09 (6 years ago)

  Θα συμφωνήσω με τις κοπελιές από πάνω! Ενώ το ΑΜ μου αρέσει γενικά δεν θα το σκεφτόμουν για παιδικό. Τώρα που το είδα όμως μου άρεσε πολύ! Γιατί ενώ υπάρχει η ΑΜ βάση, υπάρχουν χρωματιστές λεπτομέρειές που ξεπετιούνται ευχάριστα!

 5. Valia
  October 31, 2014 at 08:09 (6 years ago)

  Νομίζω πως είναι το λευκό φόντο και το γεγονός ότι έχουμε ένα φωρεινό δωμάτιο, έτσι οι μαύρες πινελιές δεν κουράζουν.

 6. Valia
  October 31, 2014 at 08:09 (6 years ago)

  Είναι ένα χρώμα που δεν συνηθίζετε η αλήθεια, αλλά σε μικρές δόσεις έχουμε την έκπληξη.

 7. Valia
  October 31, 2014 at 08:10 (6 years ago)

  Στο μυαλό σου είσαι Ερμιόνη μου. Την καλημέρα μου !!!

Leave a Reply