παιδική κουκέτα IKEA, KURA πριν&μετά

IKEA DIY KURA AFTER (1)

Δεν έχουν 2 εβδομάδες που  έβγαλα το κάγκελο της κούνιας του Τίμου μου και έγινε ένα ωραίο πρακτικό κρεβατάκι-καναπεδάκι. Παρ’  όλα  αυτά έχω αρχίσει και σκέφτομαι ήδη το επόμενο κρεβατάκι του, υπολογίζω να το αλλάξουμε γύρω στα 5 οπότε φαντάζομαι κάτι τολμηρό και παιχνιδιάρικο που θα αρέσει στον μικρό μου, αλλά και στην μαμά αφού ελπίζω ότι θα με δέχεται στο χώρο του ακόμα, να διαβάζουμε παραμύθια και να παίζουμε τους πειρατές. Ένα κρεβατάκι που φλερτάρω έντονα είναι η κουκέτα του IKEA, KURA.

Δεν είναι πολύ ψηλό για να φοβάμαι τις ατσούμπαλες πτώσεις και μπορείς να το τοποθετήσεις όπως θέλεις. Επίσης σου δίνει μια ελευθερία στην τελική απόδοση του επίπλου, επίσης πολύ σημαντικό. Έτσι ψάχνοντας για όμορφες ιδέες έπεσα σε μια υπέροχη DIY κουκέτα σε κοριτσίστικο στυλ. Δεν μπορώ να πω και πριν μια χαρά ήταν, αλλά μετά την προσθήκη της ξύλινης όψης άλλαξε τελείως το δωμάτιο και η κουκέτα μεταμορφώθηκε σε παραμυθένιο σπιτάκι. Σε συνδυασμό με όμορφα χαρούμενα χρώματα και τα παιχνιδιάρικα φωτάκια έχουμε ένα πολύ γλυκό παιδικό δωμάτιο για δύο αδελφούλες. Αλήθεια, ωραίες και πρακτικές οι κουκέτες, έναν φόβο όμως δεν τον έχετε;

IKEA DIY KURA BEFORE (2) IKEA DIY KURA BEFORE (1)

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ.

KURA DIY KIDSIKEA DIY KURA AFTER (2) IKEA DIY KURA AFTER (1)

 IMAGES VIA

 

 

8 Comments on παιδική κουκέτα IKEA, KURA πριν&μετά

 1. Momma Machi
  February 18, 2014 at 13:54 (7 years ago)

  πολύ ωραία η μετατροπή! αυτή την κουκέτα την κοίταγα και εγώ πρόσφατα γιατί έχω ένα παιδικο δωμάτιο και για τα δυο παιδιά και όταν θα βγάλουμε τις κούνιες θα χρειαστώ κουκέτα! με ενοχλεί όμως ότι το κάτω στρώμα είναι ουσιαστικά στο δάπεδο. Διαφορετικά για ένα παιδί είναι φανταστική: κρεβάτι πάνω και παιχνιδότοπος από κάτω!

 2. Mommy Wiki
  February 18, 2014 at 14:43 (7 years ago)

  Είναι πολύ όμορφο το κρεββάτι του ΙΚΕΑ, πόσο μάλλον έτσι όπως μας το παρουσιάζεις. Και εγώ αυτό ήθελα αλλά με φόβισαν όλοι με ιστορίες τρόμου οπότε κατέληξα στο FLAXA του ΙΚΕΑ:)

 3. Ερμιόνη
  February 18, 2014 at 20:58 (7 years ago)

  Καλά, φοβερή η μεταμόρφωση!
  Καμία σχέση το πριν με το μετά.
  Πάντως και εμείς σε κουκέτα προσανατολιζόμαστε για το δωμάτιο των κοριτσιών, άντε να δούμε γιατί όπως είπες και εσύ, έναν φόβο τον έχω.
  Φιλιά

 4. spoon-stories
  February 19, 2014 at 11:51 (7 years ago)

  Ακριβώς όπως το είπες..παραμυθένιο..Ααα θέλω και εγώ ένα!! Φιλιά πολλά!!

 5. voulitsa
  March 10, 2014 at 08:24 (7 years ago)

  Γειά σας και από μένα….έχουμε πάρει αυτό το κρεββάτι στον μικρό από 4 χρονών και εδώ και 1 χρόνο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα….Δεν θα τον έλεγα και το πιο ήσυχο παιδί του κόσμου αλλά αρκετά ζωηρό!!Με την κατάλληλη εκπαίδευση στο παιδί μπορεί να είναι ασφαλές σε αυτές τις ηλικίες. Το κάτω μέρος το έχουμε μετατρέψει σε σπιτάκι και παίζει με τις ώρες. Μακράν η καλύτερη επιλογή για μένα αυτήν την στιγμή στην αγορά!!!

 6. Valia
  March 14, 2014 at 08:50 (7 years ago)

  Η αλήθεια είναι ότι στα μάτια μιας μητέρας όλα φαίνονται επικίνδυνα, χιχιχιιχιχ. Απλά είναι τόσο όμορφο και ταυτόχρονα τόσο λειτουργικό, ειδικά εάν έχεις ένα μικρό παιδικό δωμάτιο συνδυάζει ύπνο και παιχνίδι στις ίδιες διαστάσεις !!!

 7. Eleni
  August 5, 2014 at 10:30 (6 years ago)

  Καλησπέρα!! Έχω αυτό το κρεβατάκι στον μικρό απο όταν έκλεισε τα 2. Φυσικά κοιμάται στο κάτω αλλά σε κανά χρόνο που θα έχει κλείσει τα 4 θα τον ανεβάσω στο πάνω! Μου άρεσε πολύ η ιδέα που μας παρουσίασες… Και αφού πιάνουν τα χέρια του Νίκου μου λέω να το εκμεταλλευτώ! Φιλιά πολλά!

 8. Valia
  August 5, 2014 at 18:30 (6 years ago)

  Γειά σου Ελένη !!! Και εγώ μετά τα 4-5 υπολογίζω να το κάνω κουκέτα προς το παρών χαιρόμαστε το σχέδιο και το παιχνίδι που μας προσφέρει

Leave a Reply