Βιβλιοθήκη για το παιδικό δωμάτιο

besta ikea kids room (5)

Καθημερινά καθόμαστε και κοιτάμε φωτογραφίες από παιδικά δωμάτια, τόσο τακτοποιημένα και φτιαγμένα με ωραία χρώματα και διακοσμητικά. Μετά κοιτάμε το δικό μας που με τόσο κόπο και αγάπη φτιάξαμε και βλέπουμε έναν χαμό !!! Παιχνίδια παντού, βιβλία σκορπισμένα, κουτί εδώ κουτί εκεί και πάει λέγοντας. Αρχικά να σας πω ότι όλες οι επαγγελματικές φωτογραφίες εκτός ότι χρησιμοποιούν τον σωστό φωτισμό, κάνουν και κάτι άλλο έξυπνο, το λεγόμενο staging. Τι είναι το staging; Ουσιαστικά φτιάχνουν το δωμάτιο αφαιρώντας ή προσθέτοντας κάποια αντικείμενα, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο ελκυστικό. Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε πολλά παιδικά δωμάτια που βλέπετε, τα παιχνίδια δεν υπάρχουν καθόλου ή απλά συμπληρώνουν τον χώρο. Και όχι πείτε μου, υπάρχει παιδικό δωμάτιο χωρίς κάστρα και το σπίτι της Barbie που πιάνουν τουλάχιστον μισό τετραγωνικό;

Και αφού τα δικά μας παιδικά δωμάτια είναι αληθινά και τα ζούμε κάθε μέρα, μια απλή λύση είναι να φτιάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αποθηκευτικούς χώρους μπορούμε. Οι κλειστές βιβλιοθήκες εξυπηρετούν γιατί αρχικά δεν σκονίζονται και μπορείς να κρύψεις μέσα ότι βάζει ο νους σου. Προσωπικά προτιμώ έναν συνδυασμό ανοικτής και κλειστής βιβλιοθήκης γιατί και στο κάτω-κάτω, και τα παιχνίδια είναι μέρος του δωματίου !!! Μια αγαπημένη λύση που φλερτάρω τον τελευταίο καιρό είναι η βιβλιοθήκη της IKEA, besta. Ταιριάζει στην μίνιμαλ διάθεση μου, και έχει πολλά διαφορετικά μεγέθη και αποχρώσεις για όλα τα γούστα. Μπορείτε να φτιάξετε μια χαμηλή βιβλιοθήκη, ένα χώρο μελέτης, μια γωνιά με μαξιλάρια για διάβασμα, ένα εφηβικό γραφείο, αλλά και μια όμορφη κουζίνα !!!

besta ikea kids room (1) besta ikea kids room (2) besta ikea kids room (3) besta ikea kids room (4) besta ikea kids room (6) besta ikea kids room (7) besta ikea kids room (8)

1 Comment on Βιβλιοθήκη για το παιδικό δωμάτιο

  1. spoon-stories
    December 10, 2013 at 08:47 (7 years ago)

    Καλημέρα!! έδωσες μερικές πολύ όμορφες ιδέες!Και θα συμφωνήσω…όσο περισσότερος αποθηκευτικός χώρος, τόσο το καλύτερο!

Leave a Reply