ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, τα απαραίτητα έπιπλα για το βρεφικό δωμάτιο.

Ένα από τα πράγματα που μας απασχολούν είναι πώς να φτιάξουμε το τέλειο  δωμάτιο για το μικρό μας ζουζουνάκι. Πολλές φορές δεν γνωρίζουμε ακόμα το φύλο του μωρού μας, ή απλά θέλουμε ένα δωμάτιο ουδέτερο για ένα μελλοντικό αδελφάκι. Έτσι έφτιαξα μια λίστα με τα βασικά έπιπλα  που θα χρειαστούν αρχικά, καθαρά από θέμα οργάνωσης.

Κρεβάτι, κούνια μωρού. Το κρεβατάκι, που θα επιλέξετε εκτός από το καθαρά αισθητικό κομμάτι, το πρώτο που θα πρέπει να προσέξετε, είναι το να είναι κατασκευαστικά ασφαλές. Στην αγορά υπάρχουν πολλά σχέδια, χρώματα και διαστάσεις.

Βρεφική συρταριέρα ή αλλαξιέρα είναι ένα έπιπλα βασικό που ουσιαστικά θα βοηθήσει την μαμά. Σκεφτείτε πως καθημερινά θα το χρησιμοποιείται τουλάχιστον 7-10 φορές για να αλλάξετε το μωρό σας. Εκεί μπορείτε να βάλετε όλα τα ρουχαλάκια του και ότι χρειάζεστε για την υγιεινή του. Μην ξεχάσουμε το μαξιλαράκι που θα βάλετε επάνω στο έπιπλα για να ξαπλώνετε το μωράκι σας. Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για λίγο χρονικό διάστημα και δεν θέλετε ένα μεγάλο έπιπλο μέσα στο παιδικό δωμάτιο μπορείτε να πάρετε μια πτυσσόμενη αλλαξιέρα που είναι και πιο οικονομική και αργότερα μπορείτε απλά να την αποθηκεύσετε.

Πολυθρόνα. Μια αναπαυτική πολυθρόνα πάντα χρειάζεται. Σκεφτείτε τον χρόνο που θα περνάτε με το μωρό σας όταν το ταΐζετε ή το νανουρίζετε μέσα την διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας. Επίσης μεγαλώνοντας όταν θα έρχονται φίλοι αλλά και συγγενείς δεν θα κάθονται στο κρεβάτι που θα κοιμάται, και τα παπλώματα του θα είναι πάντα καθαρά.

Όταν έρθει η στιγμή να διαλέξετε τα έπιπλα του παιδικού δωματίου σκεφτείτε ότι το δωμάτιο θα μεγαλώνει μαζί με το μωράκι σας, δείτε τι ανάγκες που θα έχει σε ένα με δύο χρόνια από σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για την διακόσμηση που θα επιλέξετε. Μπορεί να θέλετε ένα πολύ bebe δωμάτιο, σκεφτείτε όμως ότι σε λίγο καιρό ίσως να χρειαστούν αλλαγές σε έπιπλα και διακόσμηση.

Leave a Reply