πασχαλινά αυγά με σχέδια

Με πασχαλινή διάθεση μια εύκολη συνταγή για να διακοσμήσουμε τα πασχαλινά αυγά για τους αγαπημένους μας. Θα χρειαστούμε αυγά κατά προτίμηση άσπρα, βαφή αυγών κατά προτίμηση οικολογική σε διάφορα χρώματα, λευκό ξίδι, χαρτοταινία, ψαλίδι και εάν θέλετε ένα ταψάκι φόρμα για κεκάκια.

αρχίζουμε βράζοντας τα αυγά μας και στην συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παράλληλα μπορούμε να ετοιμάσουμε τις βαφές μας. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το χρώμα και σε ένα άλλο το λευκό ξίδι.

με το ψαλίδι κόψτε τα σχήματα που θέλετε στην χαρτοταινία, καρδούλες, αστεράκια και ότι άλλο βάλατε στο νού σας !!! Κολλήστε καλά τις άκρες για να μην περάσει η μπογιά και χαλάσει το σχέδιο.

βυθίστε ένα ένα τα αυγά στην μπογιά. Εάν θέλετε ένα παστέλ αποτέλεσμα μπορείτε να αφήσετε τα αυγά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, εάν θέλεις ένα πιο έντονο χρώμα άφησε τα περισσότερο χρόνο μέσα στην μπογιά.

Στην συνέχεια τα αφήνουμε τα στεγνώσουν καλά. Μια φόρμα για κεκάκια είναι ιδανική για να στεγνώσουν τα αυγά. Μολίς στεγνώσουν μπορούμε να αφαιρέσουμε την χαρτοταινία.

καλά τσουγκρίσματα !!!

via

1 Comment on πασχαλινά αυγά με σχέδια

  1. mary
    March 26, 2012 at 21:13 (9 years ago)

    υπέροχα! Αρχίζουμε τις πασχαλινές μας προετοιμασίες

Leave a Reply